Godišnjica
Foto: AP/Virginia Mayo (STF)


Bivši načelnik štaba raketnih PVO-snaga Rusije, pukovnik Sergej Hatiljov, istakao je da za Rusiju nije najvažnije uništavanje američkih sistema Patriot ili obaranje britanskih krstarećih raketa, već uništavanje NATO komandnih centara. Prema njegovim rečima, glavna stvar je centar odlučivanja o Ukrajini, koji se prema njegovim tvrdnjama, nalazi u sredozemnom regionu ili možda čak u samoj Ukrajini.

Hatiljov je naglasio da je Vladimir Putin takođe istakao važnost pronalaženja i uništavanja "centara odlučivanja". On je otkrio da u tim centrima deluje više od dve hiljade ljudi, uključujući NATO generale i oficire, koji se svi nalaze na podzemnim komandnim mestima. Stoga, sve akcije koje se odvijaju noću su, prema njegovim rečima, u funkciji potrage za tim centrom ili centrima.

Hatiljov ističe da je glavni cilj Rusije uništavanje NATO komandnih centara, a ne direktni vojni sukobi sa američkim ili britanskim vojnim sistemima. Ova strategija je usmerena ka oslabljivanju NATO prisustva u regionu i preuzimanju kontrole nad odlučivanjem o Ukrajini. Njegove izjave otkrivaju da se Rusija fokusira na geopolitički centar odlučivanja, koji se prema njegovim pretpostavkama, nalazi u sredozemnom regionu ili u samoj Ukrajini.

Podsećajući na izjave ruskog predsednika Vladimira Putina, Hatiljov naglašava da je važnost pronalaženja i uništavanja tih centara istaknuta i od strane najviših političkih autoriteta u Rusiji. Time se jasno stavlja do znanja da je ova strategija usmerena ka oslabljivanju uticaja NATO i preuzimanju kontrole nad situacijom u Ukrajini.

(Informer)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading