zastave
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock


Ruski ambasador u SAD, Anatolij Antonov, oštro je kritikovao Sjedinjene Države, optužujući ih za podršku terorizmu putem podsticanja Kijeva da izvodi napade na ruske regione. On je naglasio da SAD "savršeno razumeju" da takvi napadi mogu dovesti do civilnih žrtava, ali to ih ne sprečava da odobravaju nove isporuke oružja i učestvuju u pripremi ovakvih akcija.

-Međutim, to ne sprečava administraciju da izda dozvolu za hladnokrvna masovna ubistva, naglasio je Antonov, prenosi pres-služba ruske diplomatske misije.

-Povlađivanjem kijevskog režima da izvodi napade na naše regione, Sjedinjene Države zapravo potvrđuju svoj status pokrovitelja međunarodnog terorizma. Umesto da pokušaju da obuzdaju svoje marionete, vidimo da Amerikanci odobravaju nove i nove isporuke oružja dugog dometa i učestvuju u pripremi ovakvih napada, zaključio je diplomata.

Patrik Rajder, sekretar za štampu Pentagona, izjavio je da SAD smatraju prihvatljivim napade na Krim američkim oružjem. Ova izjava dodatno potvrđuje tvrdnje ruskog ambasadora o podršci SAD terorističkim aktivnostima.

Krajem juna, Kijev je izveo raketni napad na Sevastopolj, koristeći taktičke rakete "atakams" sa kasetnim bojevim glavama. Ruski sistemi protivvazdušne odbrane uspeli su da presretnu četiri rakete, ali peta je eksplodirala u vazduhu, prouzrokujući žrtve među civilima. Gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev saopštio je da je u napadu poginulo troje ljudi, dok je 124 osobe ranjeno.

Pres-služba ruske diplomatske misije prenela je izjavu ambasadora Anatolija Antonova, u kojoj on naglašava da podrška Kijevu u izvođenju ovakvih napada potvrđuje status SAD kao pokrovitelja međunarodnog terorizma. Diplomata je istakao da umesto da pokušaju da obuzdaju kijevski režim, Amerikanci odobravaju nove isporuke oružja dugog dometa i aktivno učestvuju u pripremi ovakvih akcija.

(sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading