američki novinar
Foto: EPA/PA-EFE/GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Američki novinar Taker Karlson najavio je na društvenoj mreži Iks da bi uskoro mogao da se pojavi njegov intervju sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

- Izgleda da imamo intervju sa Zelenskim. Pokušavamo dve godine, i to sa posebnim intenzitetom nakon intervjua sa (ruskim predsednikom Vladimirom) Putinom u februaru. Poenta je da se Amerikancima donesu preko potrebne informacije o sukobu koji u potpunosti menja položaj njihove zemlje u svetu. Nadamo se da uskoro stiže - napisao je Karlson.

 

 

U aprilu je američki novinar izvestio da je Zelenski ignorisao njegove brojne zahteve za intervju.

Početkom februara ove godine, Karlson je intervjuisao ruskog predsednika Vladimira Putina. U njemu je Putin posebno govorio o sukobu sa Ukrajinom i stanju pregovaračkog procesa. Prema rečima ruskog predsednika, pregovori sa Ukrajinom 2022. godine su bili skoro završeni, ali je nakon povlačenja ruskih trupa iz Kijeva ukrajinska strana „odbacila“ sve dogovore, a zatim je Zelenski zakonski zabranio pregovore sa Rusijom.

Putin je takođe tada rekao da Moskva neće napasti zemlje NATO- a. Putin je dodao da su zapadne zemlje počele da shvataju da je strateški poraz Rusije u sukobu sa Ukrajinom nemoguć, pa treba da razmisle o svojim sledećim koracima, dok je Ruska Federacija spremna za dijalog, prenosi RIA.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading