toranj u pizi
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Učenik (16) iz Bremena preminuo je na ekskurziji u Italiji. Njegovi roditelji su tužni i besni zbog gubitka koji ih je zadesio i sada su odlučili da iznesu ozbiljne optužbe na račun nastavnice koja je đake vodila na izlet.

Oni tvrde da je nastavnica prekršila svoju dužnost jer nije pozvala lekara iako je dečak bio u lošem zdravstvenom stanju.

Teklo dečaka koji je preminuo na ekskurziji u Toskani, poslato je na obdukciju nakon koje će biti poznat tačan uzrok smrti, prenosi Telegraf.

Dečak, koji je bio invalid, tokom ekskurzije imao je pomoć asistenta koji je s njim bio sve vreme. Iako je imao jake bolove u grlu, tinejdžer je jako želeo da sa svojim drugarima ode na matursku ekskurziju u Italiju.

Na ekskurziji se njegovo zdravstveno stanje naglo pogoršalo.

Njegov otac kaže da je tokom ekskurzije sve vreme bio u kontaktu sa sinom.

"Kada se preko video poziva čuo sa sestrom, ona je primetila da mu je lice bilo jarko crveno. Žalio se na bol u grlu i jaku glavobolju", rekao je on.

Tokom posete Pizi njegovo stanje se toliko pogoršalo da je nastavnica odlučila da odustane od ovog izleta, a zatim je obavestila i dečakove roditelje.

Roditelji kažu da su tražili od nastavnice da dečaka odvede kod lekara ili u apoteku, ali ona to nije učinila. Umesto toga, dečaka su poslali u bungalov da sam odmara.

"Kada se uveče ponovo čuo sa sestrom, jedva je uspeo da otvori oči. Bile su skroz otečene", kaže njegov otac.

On je zatim dodao da mu je oko 20 časova sin poslao fotografije i to je bilo poslednje što je dobio od sina. Ujutru ih je pozvala nastavnica i obavestila ih da im je sin preminuo.

Porodica dečaka optužuje školu i nastavnike da su zanemarili dužnost nadzora i sada traže strogu kaznu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading