TROJICA ŠVEĐANA OSUĐENA NA SMRT U IRAKU! Švedska ambasada pokušava da ih spase!
EPA/MURTAJA LATEEF

Trojica švedskih državljana osuđena su na smrt u Iraku zbog umešanosti u pucnjavu, a četvrti bi se takođe mogao suočiti s istom kaznom zbog zasebnog krivičnog dela, saopštilo je u četvrtak švedsko ministarstvo spoljnih poslova.

Vlada je prošlog meseca pozvala iračkog otpravnika poslova kako bi mu uručila protest zbog smrtne presude jednom od trojice umešanih u pucnjavu.

Švedska nema smrtnu kaznu i protivi se njenoj primeni u svim okolnostima.

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je sada dobilo potvrdu da su još dvojica Šveđana osuđena za isti zločin i da im je izrečena smrtna kazna.

- Informacije koje smo primili o smrtnim kaznama izuzetno su ozbiljne i radimo na tome da osiguramo da kazne neće biti izvršene – navodi ministarstvo spoljnih poslova u saopštenju poslanom e-mailom.

U junu su dnevne novine Aftonbladet javile da su ti ljudi bili umešani u ubistvo još jednog švedskog državljanina u Iraku u januaru.

Ministarstvo je saopštilo da je primilo izveštaj da je četvrti Šveđanin osuđen na smrt zbog drugog zločina, povezanog s drogom, ali da ne može potvrditi tu informaciju, prenosi Reuters.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading