Putin i Tramp
Foto: Tanjug/Tanjug/Ap


Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u sredu da i dalje preferira Džoa Bajdena za novog američkog predsednika, uprkos tome što je gledao delove debate između Bajdena i Donalda Trampa. Kada su ga pitali da li se njegova preferencija za Bajdena promenila nakon debate, Putin je odgovorio:

"Ništa se nije promenilo." Ova potvrda podrške dolazi čak i nakon što ga je Bajden nazvao "luđakom".


Putin je otkrio da je predvideo moguće ishode debate, što ukazuje da njegov stav nije promenjen verbalnim razmenama između dva kandidata za predsedničke izbore u SAD. Njegova nepokolebljiva podrška Bajdenu nad Trampom bila je ponavljajuća tema, koju je otvoreno izražavao na više prilika.

"Činjenica da je gospodin Tramp predsednički kandidat pokazuje da je spreman i da želi zaustaviti rat u Ukrajini, to shvatamo ozbiljno", rekao je Putin.

U odgovoru na Trampove izjave o potencijalnom zaustavljanju rata u Ukrajini ukoliko bude izabran, Putin je priznao da Rusija ozbiljno shvata ove primedbe. Međutim, naglasio je da nije upućen u konkretne detalje Trampovog mirovnog predloga. Ipak, Putin je potvrdio podršku Trampovim namerama, izjavivši: "Nema sumnje da je ozbiljan u tome, i podržavamo to."

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading