Rusija
Foto: AP/Ekaterina Shtukina (POOL)


Bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev objavio je u četvrtak da su ruske oružane snage ojačale svoje redove sa 190.000 novih dobrovoljaca ove godine. Medvedev, koji trenutno obavlja funkciju zamenika predsednika Ruskog saveta za bezbednost, izjavio je da nema nedostatka vojnog osoblja i da se cilj Kremlja o podmlađivanju ostvaruje.

"Prosečna dnevna stopa regrutovanja ostaje stabilna, oko hiljadu ljudi", rekao je Medvedev na sastanku Ministarstva odbrane Rusije, kako je preneo državni novinski agencija TASS.


Medvedevova najava istakla je stalni priliv novih dobrovoljaca u rusku vojsku, naglašavajući kontinuirane napore regrutovanja i značajan broj pojedinaca koji se pridružuju oružanim snagama.

Kao odgovor na izjavu ruskog predsednika, vođstvo ukrajinskih vojnih snaga pružilo je procenu da je skoro 550.000 ruskih vojnika poginulo ili ranjeno od početka ruske invazije pre više od dve godine. Ovaj broj osvetljava ljudsku cenu sukoba i ističe značajan uticaj vojnih operacija.

Medvedevljevo naglašavanje ostvarivanja cilja Kremlja o podmlađivanju oružanih snaga ukazuje na strateški značaj modernizacije i jačanja ruske vojske. Ovaj fokus na podmlađivanje označava namerni napor da se unaprede sposobnosti i spremnost oružanih snaga.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading