Donald Tramp
Foto: Printscreen/x/@LevineJonathan

„Polomljenim“ i „gomilom izmeta“ – tako je Donald Tramp nazvao Džoa Bajdena u tajno snimljenom video snimku koji je procurio u sredu. Bivši predsednik SAD-a rekao je kako veruje da će aktuelni uskoro napustiti trku za predsedničke izbore.

U sredu je procurio tajno snimljen video u kojem bivši predsednik SAD-a, Donald Tramp, iznosi svoje stavove o aktuelnoj kampanji i svom protivniku, Džou Bajdenu. Na snimku, Tramp sedi u kolima za golf sa sinom Baronom pored sebe, držeći gomilu gotovine, dok komentariše Bajdenov učinak u debati prošle nedelje. Tramp izražava uverenje da će Bajden uskoro napustiti trku za predsedničke izbore, ističući da će to dovesti do jačeg kandidata, Kamale Haris. Ovaj tajni snimak je izazvao žestoke reakcije i spekulacije o tome šta se zapravo dešava u američkoj politici.

„On je upravo dao otkaz, znate – on napušta trku“, rekao je Tramp.

„Izvukao sam ga iz – a to znači da imamo Kamalu. Mislim da će ona biti bolja. Tako je loša. Tako je patetična. Tako je je*eno loša“, nastavio je Tramp.

Još je dodao o Bajdenu:

„Možete li da zamislite tog tipa kako se nosi sa Putinom ili predsednikom Kine, koji je opasan čovek. Veoma jak čovek. Uskoro će objaviti da se on verovatno povlači“, procenio je Tramp.

 

 


Reakcije na Trampove tvrdnje

Nakon što je procurio Trampov tajni snimak, Bela kuća i većina demokrata odbacili su tvrdnje o Bajdenovom povlačenju, ističući da će on ostati kandidat stranke. Ankete birača, međutim, pokazuju da Bajden zaostaje za Trampom i da bi potpredsednica Kamala Haris mogla da bude jači kandidat demokrata. Trampov tim je predvideo "potpuni kolaps" Demokratske stranke nakon Bajdenovog lošeg učinka u debati i sve češćih poziva da se povuče. S druge strane, kampanja Bajden-Haris je ocenila Trampove reči kao "novo dno" za američku politiku.

Spekulacije o Bajdenovom nasledniku

Nakon što je Trampov tim objavio svoje prve reklame protiv Kamale Haris, koja je najverovatniji kandidat da zameni Bajdena ako on odluči da napusti trku, spekuliše se o mogućem nasledniku ukoliko Bajden zaista odustane. Ove spekulacije dodatno doprinose uzbuđenju i neizvesnosti vezanoj za predstojeće predsedničke izbore.

(Gardijan)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading