GRČKA
Foto: Printscreen/Printscreen/Facebook/Grčka info


Civilna zaštita Grčke izdala je upozorenje zbog nevremena koje je pogodilo deo Grčke, a meteorolog Jorgos Catrafilijas je pozvao građane da budu oprezni. Oluja može biti udaljena i do 40 km od vas i da vas udari grom, pa je važno preduzeti određene mere opreza.

Generalni sekretarijat Civilne zaštite preporučuje građanima da budu posebno oprezni, preduzimajući mere zaštite od rizika koji proizilaze iz pojave teških vremenskih pojava. Obezbedite objekte koji, ako ih odnese jak vetar, mogu izazvati štetu ili povrede, uverite se da oluci i slivnici kuća nisu zapušeni i da ispravno rade, izbegavajte prelaženje reka i potoka, pešice ili vozilom, za vreme nevremena i padavina, te sklonite se odmah tokom oluje sa gradom u zgradu ili automobil i ne napuštajte bezbedno područje dok se ne uvere da je oluja prošla.

Preventivne mere u domaćinstvu i na otvorenom

Ukoliko ste kod kuće, izbegavajte držanje električnih uređaja ili telefona, isključite televizore sa antenom i napajanjem, izbegavajte dodirivanje vodovodnih cevi, dok je preporučeno parkiranje automobila pored puta i dalje od drveća, ako ste na otvorenom sklonite se u zgradu ili automobil ili odmah sedite na zemlju i izbegavajte nisko ležeća zemljišta zbog rizika od poplava.

Tragičan slučaj tokom prethodnog nevremena

U skladu sa preporukama, nedavno se dogodila tragedija kada je grom ubio devojčicu na plaži u Posidi, na Halkidikiju. Otac devojčice je opisao kako su pokušali da se sklone od nevremena, ali su nažalost bili izloženi opasnosti. "Spasioci su priskočili u pomoć, ali nažalost nisu uspeli da mi spasu dete", rekao je on, izražavajući kajanje što nisu krenuli ranije sa plaže.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading