BOLNICA
Foto: Alo/Printscreen

Hezbolah je ispalio oko 200 raketa i 20 dronova na sever Izrael, kao odgovor za ubistvo komandanta te libanske grupe Muhameda Nasera, ističući da će nastaviti sa gađanjem novih meta.

Sa druge strane, Izrael je saopštio da je uzvratio napadima na jug Libana, navevši da je jedan izraleski vojnik poginuo u raketiranju Hezbolaha, te da su izbili požari u više od deset izraelskih regiona.

BLOG UŽIVO:

Netanjahu: Šaljemo delegaciju na nove pregovore

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu pristao je da sledeće sedmice pošalje izraelsku delegaciju na nove ili naknadne razgovore o prekidu vatre, nekoliko sati pošto je u Dohi završen sastanak šefa Mosada Davida Barnee i katarskog premijera Mohameda Abdulrahmana el Tanija. 

"Za sada, jaz između Hamasa nije smanjen", saopšteno je iz kancelarije izraelskog predsednika vlade.

Hamas je prethodno izneo novi, revidirani predlog sporazuma o primirju sa kojim je upućena i izraelska delegacija u Dohi. 

(Times of Israel)

Devet raketa ispaljeno iz južnog Libana ka severu Izraela

Iz pravca južnog Libana ispaljeno je devet raketa na sever Izraela, saopštila je izraelska vojska. 

Navodi se i da nije pričinjena veća materijalna šteta, niti ima povređenih.

(Times of Israel)

Sukobi u Dženinu (VIDEO)

Sukobi između Palestinaca i izraelskih snaga u Horš Al-Saadi u Dženinu na Zapadnoj obali, nakon što je vojska upala u to područje.

 

 

Izvor: Izraelska delegacija napustila Dohu nakon sastanka sa katarskim posrednicima

Izraelska delegacija predvođena šefom izraelske obaveštajne službe Mosad Davidom Barneom napustila je Dohu nakon sastanka sa katarskim posrednicima o pregovorima o prekidu vatre u Gazi, izjavio je danas Rojtersu izvor koji ima saznanja o razgovorima.

Prema rečima neimenovanog izvora, Barnea se vratio u Izrael da se konsultuje sa izraelskom vladom.

Napori da se osigura prekid vatre i oslobađanje talaca u Gazi dobili su zamah danas nakon što je Hamas izneo revidirani predlog o uslovima sporazuma, a Izrael saopštio da će nastaviti zaustavljene pregovore.
 

Hezbolah: Prekidamo napade čim dođe do primirja u Gazi

Neimenovani zvaničnik Hezbolaha u izjavi za Rojters navodi da će organizacija prekinuti napade na Izrael čim bilo koji model sporazuma o prekidu vatre u Pojasu Gaze stupi na snagu.

(Reuters)

Šef Mosada otputovao u Katar na pregovore o mirovnom sporazumu sa Hamasom

Šef izraelske obaveštajne službe Mosad, David Barnea otputovao je u Dohu, gde će sa katarskim premijerom Mohamedom bin Abdulrahmanom el Tanijem razgovarati o predloženom mirovnom sporazumu sa Hamasom i planu o oslobađanju talaca, rekli su visoki izraelski zvaničnici, a  objavio izraelski javni servis Kan.

 

SZO: Nedostatak goriva u Gazi može imati katastrofalne posledice po zdravstveni sistem

Šef Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adanom Gebrejesus upozorava da bi ozbiljan nedostatak goriva u Pojasu Gaze mogao da ima "katastrofalan" uticaj na već devastirane zdravstvene usluge na ratom razorenoj palestinskoj teritoriji.

 

Hezbolah i Hamas razgovarali o najnovijim dešavanjima u Pojasu Gaze

Libanonski lider Hezbolaha Sajed Hasan Nasralah i najviši zvaničnik Hamasa Kalil el Haja razgovarali su o najnovijim dešavanjima u Pojasu Gaze i pregovorima u cilju postizanja primirja, saopštio je Hezbolah.

 

Granatirana četvrt Daraj u gradu Gazi, dvoje dece zarobljeno pod ruševinama

Dve osobe su poginule, a nekoliko njih je povređeno u izraelskom udaru na četvrt Daraj u gradu Gazi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading