grb zete
Foto: Printscreen/YouTube/ DAN portal


“Komisija za pripremu predloga simbola Opštine Zeta donela je Odluku o izboru idejnog rešenja simbola Opštine Zeta pod šifrom ,,0107”.
Pobedničkom idejnom rešenju dodeljuje se prva nagrada u iznosu od 1000 evra”, navodi se u objavi.

grb zete

Facebook printscreen

 

 

 
Druga i treća nagrada se ne dodeljuju iz razloga što dostavljeni konkursni radovi nisu zadovoljili uslove i kriterijume koji su propisani zakonom i objavljenim Konkursom, te nisu odgovorili cilju Konkursa.
 
“Novoizabrani grb i zastava Opštine Zeta u potpunosti su, shodno Zakonu o lokalnoj samoupravi, odgovorili istorijskim, kulturnim, prirodnim i drugim obeležjima opštine, pa se sada pristupa daljoj proceduri usmerenoj ka Ministarstvu javne uprave koje treba da aminuje predloženo rešenje”, dodaje se u objavi.

grb zete

Facebook printscreen

 

 

 

DPS Zeta: Nakaradna obeležja biće brzo promenjena
 

Objavljivanjem idejnog rešenja za novi grb i zastavu naše Opštine, suočeni smo s jasnim pokušajem prekrajanja našeg identiteta, poručuju iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Zeta.

Ovaj predlog, prikazan na priloženim slikama, prema njihovim rečima,nedvosmisleno pokazuje nameru da se, kako kažu, “crnogorski identitet Zete potisne i da mu se pripoje karakteristike nečega što nikada nije bilo zetsko”.

“Prikazana zastava, sa grbom postavljenim na trobojci identičnog rasporeda boja kao na zastavi Srbije jasno pokazuje pravu nameru nalogodavaca ovog sramnog čina. Ovaj grb i zastava ne predstavljaju našu bogatu istoriju, kulturu i tradiciju već simbolizuje predaju i odricanje od našeg identiteta i nasleđa i upravo zbog toga ih nećemo ni smatrati svojim već kao legitimaciju onih čija je mera vrednosti izdajništvo i služenje tuđem gospodaru”, naveli su iz zetskog DPS-a u saopštenju za medije.

Ovo rešenje grba i zastave ima za cilj da, kako kažu, “satre crnogorstvo Zete, raskine sve veze sa crnogorskom istorijom i kulturom, i uvede nas u okrilje tuđe ideologije”.

“Podsećamo da se Crna Gora iznedrila na temeljima slavne zetske istorije i da su Crna Gora i Zeta neraskidivo isprepletene u hiljadugodišnji spoj državnosti, postojanja i nesalomivosti! Naša prošlost je utkala u nas vrednosti koje ćemo sačuvati, naš identitet je naša svetinja koju nećemo nikome predati, a duh Zete je nepobediv i naš identitet nije na prodaju. Poručujemo rukovodstvu Zete da povuče ovo kvislinško obeležje, a ako to ne uradi, onda makar da se ne navikava na njega jer će biti promenjeno vrlo brzo zajedno sa sluganskim rukovodstvom opštine”, poručiili su iz DPS Zeta.

Bonus video:

 

@alo_portal OVAKO SE PRUŽA POMOĆ NA BOJIŠTU Snadbevanje jedinica vazdušnim putem uspešno izvršeno #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ゚viral #foryou #fypシ #viral #viraltiktok #vojnavezba ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading