viktorija starmer
Foto: Profimedia/Foto: Profimedia

Iako je javnost bolje upoznala sir Kira kroz niz emotivnih TV i novinskih članaka, mnogo manje se zna o gospođi Starmer, jer se drži dalje od javnosti.

Lejdi Viktorija, je ćerka poljsko-jevrejskog oca i majke koja se konvertirala u tu veru. Gospođa Starmer je radila kao advokatica kada se upoznala sa svojim budućim suprugom dok je on radio kao advokat u advokatskoj kancelariji Dauti Strit početkom 2000-ih, pre nego što je postao direktor javnih tužilaca.

viktorija starmer

Foto: Profimedia

 

 

Opisujući njihov prvi susret sir Kir je rekao: "Bio sam u sudnici i ceo proces je zavisio od toga da li su dokumenti tačni. Pitao sam kolege ko je zapravo sastavio te dokumente, rekli su da se radi o ženi po imenu Viktorija, pa sam rekao: dajte mi je na telefon".

Ona je odgovarala na pitanja u vezi dokumenata i upravo pre nego što je spustila slušalicu, čuo je kako izgovara: "Koji su oni k***c da nas pozivaju".

Uprkos takvom početku, sir Kir ju je kasnije pozvao na sastanak u pub. Od tada se njihov odnos razvio i par se kasnije venčao 2007. godine.

I Dejli Telegraf se takođe zainteresovao za nju u isto vreme, sa izvorom iz Laburističke stranke koji je rekao Camilli Tominey: "Ona je prilično drska u smislu da je ne brine previše šta on radi. Ako on ikada uđe u Dauning strit, ona će veoma uspešno voditi svoj život.

"Ona neće biti u centru pažnje kao Šeri Blair, već više kao pozadinska figura tipa Sara Braun", dodao je prijatelj.

"Oni imaju odličnu dinamiku - ona provodi dosta vremena rugajući mu se jer može biti tako ozbiljan. Nikad je nisam videla kao posebno političku osobu - uvek je imala svoje interese."

viktorija starmer

Foto: Profimedia

 

 

I dalje žive u istom delu Londona, u gradskoj kući vrednoj 1,75 miliona funti, unutar sir Kirove izborne jedinice Holborn i St Pancras.

Gospođa Starmer je napustila pravni posao sekretara u školi svoje dece i da bi radila na svom poslu u NHS-u - poslu koji, kako je Sir Keir rekao, ona voli i planira da nastavi čak i ako on postane premijer.

Za razliku od supruge Rišija Sunaka, Akšata Murti  - koja ga je predstavila na poslednjoj konzervativnoj konferenciji - i supruga prethodnih premijera, gospođa Starmer uglavnom bira da ostane van političke javnosti, čineći samo nekoliko javnih pojava.

viktorija starmer

Foto: Profimedia

 

 

Učestvovala je na 80. godišnjici bitke za Britaniju u septembru 2020. godine i, godinu dana kasnije, na prethodnoj konferenciji Laburističke stranke u Brajtonu.

"Gledaoci su pohvalili njenu tihu samouverenost i jednostavan izgled zaposlene majke - prethodno je fotografisana u kožnim pantalonama i patikama... sa kosom dovoljno sjajnom da parira vojvotkinji od Kembridža", zabeležio je jedan izuzetno hvalospevan izveštaj u časopisu Tatler.

Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading