Ukrajina
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/Viacheslav Lopatin

Bugarska će na predstojećem samitu NATO-a u Vašingtonu sledeće nedelje predložiti početak mirovnih pregovora između Rusije i Ukrajine, u kojima želi da bude posrednik, prenosi lokalna agencija Novinite , pozivajući se na premijera Bugasrske Dimitra Glavčeva.

- Aktuelni premijer Dimitar Glavčev najavio je da će Bugarska na predstojećem samitu NATO-a u Vašingtonu predložiti pokretanje mirovnih pregovora između Rusije i Ukrajine - navodi se u saopštenju agencije.

Premijer je rekao da "nema ništa bolje" od pregovora "u kojima bi Bugarska mogla da postane posrednik", ali agencija napominje da je skeptičan da će Bugarska biti prihvaćena kao posrednik.

- Ja ću dati dobru ponudu, ali nam je potreban sporazum da bismo bili priznati kao posrednici. Mora se naglasiti da ovi mirovni pregovori moraju biti u skladu sa poveljom UN i međunarodnim pravom - rekao je on.

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin izneo nove mirovne predloge za rešavanje sukoba u Ukrajini uz niz uslova kao što su priznavanje samoprolašenih DNR , LNR , Krima, Hersonske i Zaporoške oblasti kao regiona Rusije. Ova inicijativa je odbijena u Kijevu, prenosi RIA.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading