POBEGAO OD PUTINA, PA OTKRIO PRAVU ISTINU:  Zapad je omogućio Rusiji ekonomsko čudo!
Alo! Ilustracija J.V.


Bivši savetnik ruskog predsednika Vladimira Putina, Andrej Ilarionov, izneo je zapaženu tvrdnju da su akcije Zapada dovele do povećanja cena energetskih sirovina, što je rezultiralo značajnim finansijskim dobitkom za Rusiju. Ilarionov ističe da je ovo povećanje cena omogućilo Ruskoj Federaciji da zaradi stotine milijardi dolara, što je značajno uticalo na njen ekonomski razvoj.

Ilarionov je istakao da je rast cena energije omogućio Rusiji da ostvari snažan ekonomski prodor, naglašavajući da je ova situacija stvorila "neverovatno ekonomsko čudo". On je takođe naglasio da je ova situacija omogućila Rusiji da godišnje ostvari dodatnih 200-400 milijardi dolara, što joj daje finansijsku snagu da pokrije gubitke i troškove u različitim sferama, uključujući i finansiranje vojnih operacija.

Visoke cene energije, kako ističe Ilarionov, imaju značajan uticaj na globalnu ekonomiju, posebno na zemlje koje zavise od uvoza energenata. Ovaj trend može dovesti do povećanja troškova proizvodnje i života, što može imati ozbiljne posledice na standard građana i poslovanje kompanija širom sveta.

Ilarionov je takođe naglasio da ova situacija omogućava Rusiji da snažnije deluje na geopolitičkom planu, što se posebno ogleda u finansiranju vojnih operacija poput onih u Ukrajini. Ovo povećanje finansijskih sredstava omogućava Rusiji da ojača svoj uticaj i da ostvari svoje ciljeve u regionu i širom sveta.

Ilarionov je kritikovao "tradicionalnu" antienergetsku i antiklimatsku politiku koju vodi Zapad, ističući da je ona doprinela rastu cena energije i posledično omogućila Rusiji da ostvari značajne finansijske dobitke. Ova kritika postavlja pitanje o održivosti politika koje sprovodi Zapad i njihovom uticaju na globalnu ekonomiju i geopolitičku stabilnost.

(Informer)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading