BIVŠI AMERIČKI OBAVEŠTAJAC OTVORIO DUŠU: Sve što smo uradili u vezi sa Rusijom dovelo je do pogoršanja situacije
Foto: Shutterstock/Alo! Ilustracija


Bivši američki obaveštajac Skot Riter izrazio je uverenje da administracija Džoa Bajdena ne shvata Rusiju ozbiljno, ističući da bi direktni pregovori sa Rusijom mogli da dovedu do okončanja sukoba u Ukrajini. Riter naglašava da je nedostatak razumevanja Rusije od strane američke administracije rezultirao pogoršanjem situacije i naglašava značaj implementacije Minskih sporazuma kao ključnog koraka ka rešavanju konflikta.

- Bajdenova administracija ne shvata Rusiju ozbiljno i to je problem. Oni su u procesu učenja. Sve što smo uradili u vezi sa Rusijom dovelo je do pogoršanja situacije. Zamislite šta bi se desilo ako bismo primenili sporazume iz Minska, što je Rusija tražila od nas u junu 2021 – u okviru Bajdenovog sastanka sa Putinom u Ženevi. Zamislite da je Bajden održao obećanje. Tada je zapravo obećao da će narediti Blinkenu da radi na implementaciji Minskih sporazuma - rekao je Riter za Judging Freedom.


Riter ističe da je Bajdenova administracija u procesu učenja i da sve što je preduzeto u vezi sa Rusijom dovelo je do daljeg zaoštravanja odnosa. Osim toga, naglašava da Amerikanci ne razumeju reakcije Rusije na njihove provokacije, što dovodi do toga da Rusija postaje sve značajniji igrač na globalnoj sceni.

Riter naglašava da je propuštena prilika za primenu Minskih sporazuma, što je Rusija tražila od SAD tokom Bajdenovog sastanka sa Putinom u Ženevi. Ističe da je Bajdenov nedostatak akcije na ovom polju rezultirao propuštanjem prilike da se konflikt u Ukrajini reši na diplomatski način.

(Novosti)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading