Lukašenko se zahvalio Putinu
Foto: AP/Tanjug/Ap


Na samitu s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i kineskim predsednikom Si Đinpingom, beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko navodno je izgubio svest, tvrde nezvanični izvori. Njegovo trenutno zdravstveno stanje drži se u tajnosti dok lideri nastavljaju sastanak u Kazahstanu.

Beloruski politički analitičar Dmitrij Boljunkets tvrdi da je Lukašenko, koji je poznat po surovom suzbijanju političkih protivnika, "izgubio svest na samitu". On ističe da je Lukašenko već imao ozbiljnih zdravstvenih problema nakon posete Moskvi u maju prošle godine, kada mu je dijagnostikovano komplikovano stanje.

Nakon dijagnoze Diseminirane intravaskularne koagulacije 2023. godine, Lukašenko se navodno nalazi na skupim lekovima, prema rečima Boljunketsa.

Navodni uzroci Lukašenkovih zdravstvenih problema

Prema rečima Boljunketsa, ovo nije prvi put da se Lukašenko onesvestio, a kao moguće uzroke navodi vrućinu, putovanja, stres, i nervozu, dodajući da voli da popije koju čašicu.

Ruski nezavisni medij TV Rain takođe je izvestio o Lukašenkovom zdravstvenom stanju na samitu Organizacije za šangajsku saradnju ove nedelje. Prema jednom izveštaju: "Veče 3. jula, Lukašenko je stigao u Astanu - sišao je s aviona sam, mada nije delovao potpuno zdravo. Prema našim izvorima... njegovo stanje se vidljivo pogoršalo pred učesnicima samita. Sutradan je govorio na samitu i sastao se sa šefovima država... Međutim, jasno je da je izgledao lošije nego dva dana ranije kada je prisustvovao paradi u Minsku u vojnoj uniformi... Lice mu je bilo bledo i sjajno, a govor nije bio samouveren..."

(The Sun)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading