rat
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/Alo Ilustracija

- Danas, sve veći broj glasova unutar NATO-a zagovara neophodnost ili čak neizbežnost vojne konfrontacije sa drugim globalnim geopolitičkim silama. Ova ideja neizbežne konfrontacije deluje kao samoispunjavajuće proročanstvo. Što više lideri NATO-a veruju u to da je sukob neizbežan, to će veću ulogu igrati u njegovom pokretanju - saopštio je mađarski premijer Viktor Orban.

Mađarski premijer je istakao da samoispunjavajuća priroda ovog "proročanstva" postaje sve očiglednija.

Mađarska je postigla sporazum

- Na sreću, Mađarska je postigla sporazum sa NATO-om koji priznaje našu važnu ulogu u alijansi i oslobađa nas od direktne podrške Ukrajini, bilo da je to vojna ili finansijska. Ali moramo biti veoma oprezni u pogledu sopstvenog napuštanja vrednosti koje su izrodile našu alijansu. Cilj zbog kojeg je NATO formiran je da se osigura mir u interesu stabilnog ekonomskog, političkog i kulturnog razvoja. NATO ispunjava svoju namenu kada teži miru, a ne ratu. Ako izabere sukob umesto saradnje i rat umesto mira, izvršiće samoubistvo - zaključio je Orban. – napomenuo je mađarski premijer.

Orban i njegova delegacija doputovali su u petak u Moskvu i održali sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom . On je posetu Moskvi nazvao sledećom etapom mirovne misije, prenosi RIA.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading