borelj
Foto: EPA/EPA-EFE/KENZO TRIBOUILLARD / POOL

Visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbednost EU Žozep Borelj saopštio je da mađarski premijer Viktor Orban nije dobio mandat od Saveta EU da predstavlja Evropsku uniju na samitu Saveta turkofonih država.

Azerbejdžanska državna agencija AzerTaj javila je u petak da je Orban doputovao u posetu Azerbejdžanu kako bi učestvovao na neformalnom samitu šefova država Saveta turkofonih država. Tokom samita u subotu, mađarski premijer je nazvao ovu organizaciju vitalnim stubom globalne saradnje između Istoka i Zapada pred pretnjom da se svet ponovo raspadne na blokove.

- Viktor Orban nije dobio mandat od Saveta EU da ga predstavlja na samitu Saveta turkofonih država - napisao je Borelj na društvenim mrežama.

Borelj je u petak rekao da mađarski premijer nije dobio mandat od EU da poseti Rusiju,  istakavši da Brisel isključuje zvanične kontakte sa Moskvom.

U azerbejdžanskom gradu Šuši u subotu je održan nezvanični samit gorenavedene organizacije. Tursku je predstavljao potpredsednik Dževdet Jilmaz, prenosi RIA.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading