OSTRVO "MRTVOG ČOVEKA" Ostaci tela izranjaju iz blata (VIDEO)
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

 Ali, koliko god jezivo i nestvarno zvučalo, ostrvo "mrtvog čoveka" je, u stvari, previše stvarno - i bliže je domu nego što mislite.

Smešten tik uz obalu Kenta, nedaleko od Londona, ovo ostrvo jezivog zvuka prepuno je ukletih ostataka, jezivog ostatka svoje uloge groblja za zatvorenike koji su postali žrtve zaraznih bolesti na takozvanim „zatvorskim trupama“ vekova pre.

 Posetioci nisu dozvoljeni zbog brojnih ptica koje ga zovu kući tokom sezone gnežđenja, što ga čini zabranjenim.

 

 

U stvari, jedini znaci ljudskog stanovanja su drveni kovčezi i skeletni ostaci, nekada zakopani ispod šest stopa blata, ali sada izloženi vekovima kasnije erozijom obale. Ostrvo je u vlasništvu Natural England-a i iznajmljeno je dvema privatnim licima, navodi BBC.

Pošto je zapaženo kao lokacija od posebnog naučnog interesa i međunarodno priznato prema Ramsarskoj konvenciji, 2017. godine ovo mesto je dobilo mali publicitet kada je BBC-jeva ekipa Inside Out dobila retki pristup za istraživanje ovog napuštenog dela zemlje, prenosi Vales Online.

Natalie Graham, voditeljka emisije, podelila je svoje uznemirujuće iskustvo za The Sun, rekavši: "Ono što sam tamo videla ostaće sa mnom zauvek“, nakon čega je usledilo prilično zloslutno zapažanje: "Ovo je zaista čudan prizor. Pretpostavljam da ne može budite bilo gde na zemlji ovako".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading