Izraelska vojska
Foto: Alo/Shutterstock

Hamas čeka odgovor Izraela na svoj predlog za prekid vatre u Pojasu Gaze.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu poručuje da sporazum o prekidu vatre mora da omogući Tel Avivu da nastavi borbu dok ne postigne svoje ratne ciljeve.

Iz UN-a upozoravaju da se pokolj u Gazi može zaustaviti samo nametanjem mira Izraelu. Ministar odbrane Joav Galant kaže da primirje u Gazi neće zaustaviti borbu protiv Hezbolaha.

BLOG UŽIVO

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Hezbolah: Izrael se decenijama neće oporaviti od naših napada

Izraelu će biti potrebne decenije da se oporavi od napada Hezbolaha, poručio je šef političkog krila ove libanske grupe Mohamed Rad u parlamentu.

"Izraelsko društvo se urušava i vidimo poslednje faze navodnog ujedinjenog društva", ocenio je Rad.

Dodao je da operacije Hezbolaha imaju za cilj zaštitu nacionalnog dostojanstva i teritorijalnog integriteta Libana, kao i da pokušaji grupe da se suprotstavi Izraelu nisu uzaludni.

Bela kuća: I dalje ima razmimoilažanja između Izraela i Hamasa po pitanju sporazuma

Visoki američki zvaničnici nalaze se u Kairu na razgovorima o postizanju primirja između Izraela i Hamasa, ali i dalje postoji razmimoilaženja između dve strane, rekao je portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi.

Kirbi je rekao da su direktor CIA-e Bil Berns i američki izaslanik za Bliski istok Bret Mekgurk bili u Egiptu, gde su se sastali sa svojim egipatskim, izraelskim i jordanskim kolegama, dodajući da će se u narednih nekoliko dana ponovo sastati.

(Reuters)

Hanije: Izraelske akcije mogli bi da vrate pregovore na početak

Vođa Hamasa Ismail Hanije rekao je da bi vojne akcije Izraela u Gazi mogle da vrate pregovore o prekidu vatre na početak.

Hanije je rekao da smatra da su izraelski premijer Benjamin Netanjahu i Izrael u potpunosti odgovorni za potencijalni krah pregovora.

(Reuters)

Izrael blizu kraja istrage o napadima Hamasa 7. oktobra

Izraelska vojska saopštila je da je blizu završetka svoje operativne istrage o napadima Hamas 7. oktobra na jug Izraela.

IDF navodi da će nalazi prvo biti predstavljeni zajednicama duž granice sa Gazom koje su napadnute, kao i porodicama talaca, nakon čega će biti javno objavljeni.

(Reuters)

Snažni udari IDF na grad Gazu, tenkovi prodiru iz tri pravca

Izraelske snage bombardovale su grad Gazu rano jutros, a kolone tenkova napredovale su u srce grada iz tri pravca, što je, kako su stanovnici rekli, jedan od najtežih napada na palestinskoj teritoriji od početka rata.

Američka vojska: Četiri drona jemenskih Huta oboreno u protekla 24 časa

Centralna komanda američke vojske saopštila je da su njene snage u protekla 24 sata uništile dve bespilotne letelice jemenskih Huta, dok su savezničke snage uništile još dva drona iznad Adenskog zaliva.

U napadu Hezbolaha na Izrael ranjen američki državljanin

U današnjem napadu Hezbolaha na sever Izraela ranjeni su vojnik i dva civila, uključujući jednog američkog državljana, saopštio je Medicinski centar Galileje.

Portparol medicinskog centra rekao je za Si-En-En da se 31-godišnji Amerikanac nalazi u ozbiljnom, ali stabilnom stanju.

Ranije danas, izraelska vojska je saopštila da je Hezbolah ispalio desetine projektila i protivtenkovskih projektila prema severu Izraela, lakše ranivši vojnika koji je evakuisan radi lečenja.

Opozicioni lider osudio Netanjahuove uslove uoči pregovora o oslobađanju talaca

Lider izraelske opozicije Jair Lapid kritikovao je premijera Benjamina Netanjahua nakon što je njegov kabinet objavio spisak od četiri zahteva o kojima neće pregovarati, a uoči obnovljenih pregovora o oslobađanju talaca ove nedelje.

“Imam jednu reakciju na saopštenje iz kancelarije premijera, a to je: Čemu to služi? Nalazimo se u kritičnom trenutku u pregovorima, životi talaca zavise od toga, pa zašto onda slati takve provokativne poruke?”, zapitao je Lapid, prenosi Tajms of Izrael. On je upitao kako to doprinosi čitavom procesu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading