VREME U GRČKOJ
Foto: Tanjug/AP/Tanjug

Poslednje nedelje, Grčka je zabeležila tri smrtna slučaja turista usled visokih temperatura, što je izazvalo zabrinutost i pokrenulo akciju spasilačkih timova.

Ovi tragični događaji ukazuju na opasnosti koje toplotni talas može predstavljati po turiste koji posećuju udaljene plaže, drevne lokacije i planinske staze.

Preminuli turisti su bili aktivni planinari koji su se suočili sa visokim temperaturama tokom svojih aktivnosti, prenosi Republika.

Britanski TV voditelj Majkl Mosli nestao je nakon šetnje po visokim temperaturama na ostrvu Simi, dok je telo američkog turiste pronađeno blizu plaže u Matrakiju.

Tragedija na ostrvima

Nedavni smrtni slučajevi obuhvataju širok geografski spektar, uključujući ostrva poput Simija, Samosa, Krita, Sikinosa i Amorgosa.

Smrt 74-godišnjeg Holanđanina na Samosu, kao i pronalazak dva preminula planinara na Kreti, dodatno naglašavaju ozbiljnost situacije.

Akcija spasilačkih timova

Policija i spasilački timovi angažovani su u intenzivnoj potrazi za nestalim osobama, uključujući dve starije Francuskinje na Sikinosu i američkog policajca na Amorgosu.

Operacije potrage obuhvataju korišćenje aviona, dronova i spasilačkih pasa kako bi se pronašle nestale osobe i sprečile dalje tragedije.

Ovi tragični događaji podsećaju nas na važnost pažljivog planiranja i pripreme prilikom boravka na otvorenom tokom ekstremnih vremenskih uslova.

Grčka vlast i spasilačke službe ulažu napore kako bi osigurali bezbednost turista i smanjili rizik od sličnih incidenata u budućnosti.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading