AMERIKA ĆUTI O TOME DA JE UKRAJINSKA PVO POGODILA BOLNICU U KIJEVU Odmah se oglasio ruski ambasador u SAD
Foto: Printscreen/Printscreen

- Sjedinjene Države licemerno ćute o činjenici da se ispostavilo da je bojeva glava koja je pogodila civilnu infrastrukturu ukrajinska protivvazdušna raketa. Ovo nije prvi put da smo videli da režim u Kijevu drsko pripisuje sopstvene varvarske zločine Ruskoj Federaciji - rekao je Antonov u saopštenju koje je objavila ambasada.

Kako je istakao ambasador, „histerija oko oštećene bolnice u Kijevu, koja se širi u Sjedinjenim Državama, primer je besne antiruske propagande“.

- Američki zvaničnici i lokalni posmatrači, ne shvatajući činjenice, cinično koriste tragediju protiv naše zemlje - naglasio je on

Prema rečima diplomate, ono što se dogodilo govori samo jedno: Zapad treba da prestane da snabdeva kijevski režim oružjem, koje ubija civile u Rusiji i samoj Ukrajini

- Međutim, realnost je da su incident sa porušenom bolnicom, koji se dogodio uoči samita NATO- a u Vašingtonu, zapadni pokrovitelji Kijeva očigledno shvatili kao „odličan poklon“ da opravdaju dalju eskalaciju sukoba i nastavak rata do poslednjeg Ukrajinca - zaključio je Antonov.

Ministarstvo odbrane Rusije ranije je saopštilo da izjave o namernom udaru na civilne ciljeve u Ukrajini nisu tačne, da je uništenje bolnice u Kijevu izazvano padom ukrajinske PVO rakete.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (2)

Loading
KKK

09.07.2024 09:52

Normalno je da cute , jer je to njihov scenario ! Tako su radili i za vreme granatiranja Sarajeva !

Tane

09.07.2024 09:57

Isto kao sarajevska pijaca Markale.Sami svoje ubijali u ime Alaha. Moralne nakaze to samo mogu.