sijarto
Foto: EPA/EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

"Situacija se pogoršava u ukrajinsko-ruskom ratu. Vidimo tragične događaje, mrtvima, uključujući i decu, srce se lomi. I situacija će se pogoršati. Oružja je sve više, ratna propaganda je sve jača, a vreba oštra, ozbiljna opasnost od eskalacije. Upozoravamo vas na ovo nedeljama. Postoji samo jedno rešenje, postoji samo jedan način da se zaustavi besmislena razaranja i ubijanja, postoji samo jedan način da se spasu ljudski životi, postoji samo jedan način da se spreče još gori događaji: primirje i mirovni pregovori. Zato smo išli u mirovnu misiju. I zato sada idemo u Vašington", napisao je ministar spoljnih poslova Mađarske, Peter Sijarto.

 

 


"I ovo ćemo predstavljati na samitu NATO-a: nema rešenja na bojnom polju. Neshvatljivo je da ovo ne možete da vidite posle dve i po godine?! Međutim, nacrti rezolucija naredna tri dana svedoče o potpunom nedostatku uvida: NATO će pokrenuti misiju podrške Ukrajini. Mi se klonimo ovoga: ne isporučujemo oružje, ne dajemo vojnike, ne učestvujemo u finansiranju", napisao je.

"Opasnost od eskalacije je ozbiljna, rat je sve grublji, glasovi pristalica mira moraju se podići! Krenite u Vašington", dodao je.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading