Napad na bazu dronova
Foto: Printscreen/Printskrin Telegram

 

U vezi sa pripremom atentata na vojne zvaničnike u Moskvi, uhapšen je ruski državljanin rođen 1994., prenela je danas agencija Interfaks.

On je po instrukcijama glavne obaveštajne službe ukrajinskog Ministarstva odbrane “organizovao isporuku tri eksplozivne naprave velike razorne moći, koje su bile upakovane da izgledaju kao poklon, a dostavljene su preko kurirskih službi na kućne adrese visokih vojnih zvaničnika u Moskvi”, navodi se u saopštenju FSB.

Osumnjičeni koji je uhapšen je priznao da ga je u maju ove godine regrutovao pripadnik ukrajinske vojne obaveštajne službe i da je pristao da izvede dobijene zadatke u zamenu za nagradu. Eksplozivne naprave je trebalo da budu aktivirane pošto kuriri jave da su isporučili pakete na naznačene adrese. Istraga je otvorena i protiv ruskog državljanina rođenog 2000. godine koji je osumnjičen za pripremu terorističkog napada na ruski nosač aviona.

 

 

Kako se navodi, on je bio u službi na nosaču aviona, kada ga je putem platformi Telegram i WhatsApp kontaktirao pripadnik ukrajinskih specijalnih službi koji se predstavio kao “Oleg”. On je ubeđivao osumnjičenog da izvede teroristički napad, obećavajući mu putovanja u inostranstvo i isplate velikih suma novca, ali koristeći i pretnje. U saopštenju FSB se navodi da, nakon što je oficir kontaktirao bezbednosne službe, preduzete su sve mere da se identifikuje “Oleg” i drugi agenti koji su eventualno učestvovali u ilegalnim aktivnostima.

Osumnjičeni za pripremu terorističkog napada trebalo je da izazove požar na nosaču aviona zapaljivom napravom a zatim da bude, kako mu je obećano, evakuisan u Finsku gde bi ga čekali pripremljeni novac i dokumenta. FSB je navela da će svi organizatori i saučesnici u pripremi terorističkih akcija biti pronađeni i privedeni pravdi.

BONUS VIDEO

Ruska služba bezbednosti FSB saopštila je da je sprečen teroristički napad na nosač aviona Admiral Kuznjecov u Murmansku, kao i na trojicu visokih zvaničnika ruskog Ministarstva odbrane u Moskvi. U vezi sa pripremom atentata na vojne zvaničnike u Moskvi, uhapšen je ruski državljanin rođen 1994., prenela je danas agencija Interfaks. On je po instrukcijama glavne obaveštajne službe ukrajinskog Ministarstva odbrane “organizovao isporuku tri eksplozivne naprave velike razorne moći, koje su bile upakovane da izgledaju kao poklon, a dostavljene su preko kurirskih službi na kućne adrese visokih vojnih zvaničnika u Moskvi”, navodi se u saopštenju FSB. Osumnjičeni koji je uhapšen je priznao da ga je u maju ove godine regrutovao pripadnik ukrajinske vojne obaveštajne službe i da je pristao da izvede dobijene zadatke u zamenu za nagradu. Eksplozivne naprave je trebalo da budu aktivirane pošto kuriri jave da su isporučili pakete na naznačene adrese. Istraga je otvorena i protiv ruskog državljanina rođenog 2000. godine koji je osumnjičen za pripremu terorističkog napada na ruski nosač aviona. Kako se navodi, on je bio u službi na nosaču aviona, kada ga je putem platformi Telegram i WhatsApp kontaktirao pripadnik ukrajinskih specijalnih službi koji se predstavio kao “Oleg”. On je ubeđivao osumnjičenog da izvede teroristički napad, obećavajući mu putovanja u inostranstvo i isplate velikih suma novca, ali koristeći i pretnje. U saopštenju FSB se navodi da, nakon što je oficir kontaktirao bezbednosne službe, preduzete su sve mere da se identifikuje “Oleg” i drugi agenti koji su eventualno učestvovali u ilegalnim aktivnostima. Osumnjičeni za pripremu terorističkog napada trebalo je da izazove požar na nosaču aviona zapaljivom napravom a zatim da bude, kako mu je obećano, evakuisan u Finsku gde bi ga čekali pripremljeni novac i dokumenta. FSB je navela da će svi organizatori i saučesnici u pripremi terorističkih akcija biti pronađeni i privedeni pravdi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading