Ruska policija
Foto: EPA/Yuri Kochetkov

Oficiri FSB sprečili su pokušaj ukrajinskih specijalnih službi da dignu u vazduh trojicu visokih ruskih oficira, saopštio je Centar za odnose sa javnošću specijalne službe.

„Federalna služba bezbednosti Ruske Federacije osujetila je pokušaje ukrajinskih specijalnih službi da izvrše terorističke akte <…> protiv tri visoka vojna lica ruskog Ministarstva odbrane u gradu Moskvi“, navodi se u saopštenju.

Specijalna služba je objasnila da je privela 30-godišnjeg Rusa koga je regrutovala ukrajinska vojna obaveštajna služba. On je preko kurirskih službi organizovao isporuku tri moćne bombe, maskirane kao poklon, na adrese stanovanja načelnika jedinica Ministarstva odbrane. Bombe je trebalo da budu detonirane nakon što su kuriri prijavili isporuku paketa.

Pritvorenik je priznao da je bio regrutovan u maju. Prema njegovim rečima, pristao je da izvršava naređenja svojih rukovaoca za novac. Protiv osumnjičenog je pokrenut krivični postupak za pokušaj terorističkog napada i nedozvoljen promet eksploziva i eksplozivnih naprava. Istraga je u toku.

(RIA Novosti)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading