NOVA POMOĆ ZA NAJSTARIJE! Ovi penzioneri dobiće bonus od 50 evra, uslov je samo jedan
Schutterstock


Prošle godine, karlovački penzioneri su prvi put dobili dodatnih 50 evra povodom Božića. Ova praksa će se nastaviti i ove godine, pri čemu će svi penzioneri čija primanja ne prelaze 500 evra dobiti isti iznos dodatka.

Prošle godine je cenzus za dobijanje dodatka bio niži za 30 evra, ali su u međuvremenu penzije rasle. Sada je odlučeno da će dodatak dobiti svi stariji građani sa nižim primanjima čija penzija ne prelazi 500 evra. Ovo proširenje kruga korisnika potvrdila je načelnica Upravnog odeljenja za društvene delatnosti, Draženka Sila-Ljubenko.

Odbornik Hrvatske stranke penzionera, Frane Kaleb, postavio je pitanje o isplati božićnica tokom aktuelnog sata 38. sednice Gradskog veća Karlovca. Takođe, napomenuo je da je 1. jula došlo do usaglašavanja penzija i da će se u saradnji sa Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje ažurirati podaci o primanjima penzionera kako bi se utvrdilo ko ima pravo na božićni dodatak.

Povećanje socijalnih davanja

Prošle godine, korisnici gradske socijalne pomoći, među kojima su i penzioneri, dobili su božićne čestitke u vrednosti od 45 evra. Ovo je bilo prvi put da su karlovački penzioneri dobili novčanu pomoć za praznike, što prethodnih godina nije bila praksa.

Karlovački penzioneri sa primanjima do 470 evra dobili su 50 evra doplate, a isto tako im je isplaćena i božićna čestitka. Ovo je značajno poboljšanje za penzionere koji su prethodnih godina bili uskraćeni za ovakve vidove pomoći.

(Kaportal.net.hr )

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading