upozorenje
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

Toplotni talas očekuje se do kraja nedelje i usloviće temperaturu do 40 stepeni, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije.

Načelnik neurologije Kliničko-bolničkog centra "Zvezdara" Branislav Ralević rekao je za RTS da im se javljaju pacijenti sa vrtoglavicom, glavoboljom, ali i hronični bolesnici zbog pogoršanja već postojećih tegoba.

On je naglasio da ne smeju da se ignorišu simptomi poput slabosti ekstremiteta, utrnulost, poremećaj govora, slabost neke polovine tela, jer mogu ukazivati na akutni moždani udar.

I u Hrvatskoj pakao

Crveni meteoalarm na snazi je i u Hrvatskoj gde će danas biti sunčano i veoma vruće sa maksimalnom temperaturom vazduha do 38 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Državnog hidrmeteorološkog zavoda.

Iz Zavoda su upozorili građane da zaštitite sebe, decu i starije, a ističu da su mogući i kvarovi na pojedinim infrastrukturama.

U Crnoj Gori narandžasti meteoalarm

U Crnoj Gori je zbog visoke temperature na snazi narandžasti meteoalarm, a očekuje se sunčano i veoma toplo vrijeme sa temperaturom vazduha do 39 stepeni Celzijusovih.

(Srna)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading