Izdelie 720
Foto: Printscreen/Youtube/Лампа знања

Karakteristike rakete se i dalje čuvaju u tajnosti, ali su u njoj skoncentrisana sva najsavremenija dizajnerska dostignuća, tvrde ruski izvori.

Prema rečima programera, novi „Proizvod 720“ kombinuje već dokazana tehnička rešenja i iskustvo u korišćenju postojećih raketa tokom sukoba u Ukrajini.

“Kombinuje proverena tehnička rešenja, prethodno primenjena u krstareće rakete dugog dometa, i najnovija dizajnerska dostignuća, uzimajući u obzir iskustvo borbene upotrebe raketa tokom SVO”, rekao je Sergej Bogatikov za časopis Nacionalna odbrana.

Tačne karakteristike najnovije municije su još uvek poverljive za medije. U fazi razvoja, raketa je dobila oznaku „Izdelije 715“ ili H-50.

Njena dužina će biti do 6 metara, a težina leta procenjena je na 1600 kg. „Proizvod 720“ će navodno imati najsavremenije stelt tehnologije i moći će da gađa ciljeve na udaljenosti do 1.500 km.

Ukrajina u panici

Napomenimo da je navodno prisutna panika u ukrajinskim medijima oko skorog pojavljivanja nove visokoefikasne rakete u službi Oružanih snaga Rusije počela u aprilu prošle godine.

Kijev glavnom opasnošću nove rakete naziva činjenicu da njen nosač može biti bilo koji ruski avion strateške avijacije.

U Kijevu se smatralo da će, zahvaljujući malim dimenzijama i težini, bombarder dugog dometa Tu-22M3 moći da preuzme 8 komada takve municije odjednom, a strateški raketni nosač Tu-95MSM može da se ponese do čak 14 Izdelije 720.

Dodatna prednost biće očekivana niža cena municije u poređenju sa snažnijom raketom H-101, obećavaju ruski izvori vesti.

Sergej Bogatikov je takođe primetio da proizvodnja ruskih krstarećih raketa radi non-stop i sedam dana u nedelji.

Generalni direktor je ukazao da u cilju ispunjavanja ruskog državnog odbrambenog naloga preduzeća GosMKB Raduga ad rade u tri smene šest dana u nedelji, a po potrebi proizvodni proces ide sedam dana u nedelji.

(Oružje online)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading