bajden
Foto: EPA/EPA-EFE/JIM WATSON / POOL

- Uprava Civic Media je obaveštena da je odmah po snimanju intervjua. Bajdenov tim je pozvao i zatražio da se unesu dve izmene snimka pre nego što bude emitovan. Menadžment Civic Media je odmah ispitao i utvrdio da je produkcijski tim u to vreme izmene smatrao nevažnim - sledi iz saopštenja kompanije.

Navodno, jedna promena s odnosila na Bajdenov komentar povodom rasprave o smrtnoj kazni, a druga je bila tvrdnja da njegova administracija ima najveći broj afromaerikanaca u istoriji Bele kuće.

- Imam više afroamerikanaca u svojoj administraciji nego bilo koji drugi predsednik -  rekao je Bajden u izbrisanom snimku koji stanica sada objavljuje.

Civic Media je priznala da je ovaj slučaj u suprotnosti sa njihovim novinarskim standardima i sada je radio u procesu preispitivanja svoje politike u vezi sa autorskim programima, na jednom od kojih je Bajden intervjuisan.

Međutim, kompanija neće otpustiti nikoga iz svog tima, po ugledu na radio stanicu VURD, koja je otpustila svog voditelja jer je kako se veruje Bajdenu postavljala pitanja u režiji Bele kuće, a da o tome nije obavestila svoje rukovodstvo. Civic i VURD su bile prve medijske kuće za koje je Bajden dao intervju nakon debate.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading