hitna pomoć
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen/ Stanford Medicine

Dva autobusa u kojima je bilo ukupno najmanje 60 putnika upala su jutros u nabujalu reku Trišuli u centralnom Nepalu, nakon što se aktiviralo klizište posle obilnih monsunskih kiša, a tri putnika su spasena, saopštila je nepalska vlada. U jednom autobusu su bile najmanje 24 osobe, a u drugom najmanje 42 osobe, ali je moguće da je tokom puta ušlo još putnika, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da kiša koja nastavlja da pada i klizišta otežavaju akciju potrage i spasavanja, a spasioci do sada nisu pronašli nikakav trag autobusa, koje je voda verovatno odnela nizvodno, preneo je AP.

Autobusi su se nalazili na ključnom auto-putu koji povezuje prestonicu Katmandu sa južnim delovima Nepala kada ih je klizište odvuklo u reku u blizini Simaltala, oko 120 kilometara zapadno od glavnog grada.

Više klizišta je blokiralo puteve do te oblasti, a na mesto nesreće poslate su dodatne snage spasilaca, ronilaca i snaga bezbednosti kako bi pomogle u spasilačkim naporima. Sezona monsuna donosi obilne kiše u Nepalu od juna do septembra, često izazivajući klizišta.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading