Pad aviona u Rusiji
Foto: Printscreen/Printscreen

„Pripadnici reda sprovode neophodne istražne radnje na teritoriji fabrike u kojoj je letelica bila na remontu“, rekao je izvor agencije.

U petak se putnički avion Suhoj Superdžet srušio u blizini Kolomne u Moskovskoj oblasti. Posada su bila dva pilota i navigator, za koje se pretpostavlja da su poginuli. Prema moskovskom međuregionalnom transportnom tužilaštvu, avion je pripadao Gasprom Avia.

Kapetan Jevgenij Bulanov pozvao je svoju ženu neposredno pre pada. Uzrok nesreće mogao je da bude kvar motora, a letelica je nedavno remontovana.

Sa njim su bila još dva pilota - Maksim Lukmanov i Vladislav Harlamov. Niko nije preživeo nesreću.

Kako je saopštio izvor iz istrage, preliminarni uzrok nesreće je kvar motora. Ujedinjena avio-kompanija (UAC) saopštila je da je avion u funkciji od 2014. godine.

Šta je pilot rekao ženi?

Supruga Evgenija Bulavka rekla je da je poslednji put razgovarala sa suprugom u 14:29. On je bio u avionu i rekao da će da poleti. U 15:01 primljen je signal o padu aviona Suhoj Superdžet 100. Prema njenim rečima, pilot nije imao loša predosećanja ili pritužbe na avion.

Bulavko je takođe javila da je za incident saznala na društvenim mrežama. Avion je izveo prvi let 16. decembra 2014. Avion je proizveden u fabrici u Komsomolsku na Amuru.

Suhoj Superdžet 100 je poslednji putnički let obavio 3. maja, nakon čega je letelica poslata u fabriku na redovno održavanje.

Kako je saopštio Istražni komitet, letelica je, nakon što je posle remonta poletela iz fabrike, krenula ka aerodromu Vnukovo, ali se srušila u blizini sela Apraksino. Pokrenut je krivični postupak po članu „Povreda pravila bezbednosti saobraćaja i rada vazdušnog saobraćaja od koje je iz nehata nastupila smrt dva ili više lica“.

(Lenta.ru/RIA Novosti)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading