NEMAČKA SE SPREMA ZA RAT S RUSIJOM!  800.000 vojnika i 200.000 jedinica vojne opreme biće prebačeno na istok
Foto: Shutterstock

Bundesver je pripremio „Operativni plan Nemačka“ OPLAN DEU za slučaj eskalacije situacije na istočnom krilu NATO, pišu Bild i Spiegel.
Prema tom planu, 800 hiljada vojnika i 200 hiljada jedinica vojne opreme biće prebačeno na istok iz luka Holandije, Belgije i Nemačke.
U roku od 3-6 meseci.

Napominje se da će autoput A2 (od grada Oberhauzena u Severnoj Rajni-Vestfaliji do berlinskog saobraćajnog prstena) imati ključnu ulogu u logistici, ali most Hoenvarte preko Elbe može biti usko grlo.

Kako je rekao generalni inspektor Bundesvera Karsten Brojer, glavni zadatak Nemačke biće da obezbedi gorivo, hranu i lekove za NATO armadu. U tu svrhu biće korišćeni putevi, železnica, lučka infrastruktura, koja će postati zatvorena za civilni saobraćaj.

Pentagon je prethodno saopštio da će Sjedinjene Države početi da u Nemačkoj raspoređuju sisteme za udare velikog dometa od 2026. godine.
Naveo je da će raspoređeno oružje imati „znatno veći domet“ od onog koje se trenutno nalazi u Evropi.

Novoraspoređeno naoružanje uključivaće SM-6, krstareće rakete tomahavk i hipersonično oružje koje SAD razvijaju.

(Fakti)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading
Ljubica

13.07.2024 17:20

Samo napred,ali to nije video igrica ili kompjuterska simulacija.Nemcima se ne dopada, kad su neki regali prazni u supermarketu, teško da će im se dopasti žrtve koje bi iz toga mogli imati.