Timur Ivanov
Foto: Alo/Foto:AP

Dve osobe bliske bivšem zameniku ministra odbrane Rusije Timuru Ivanovu umrle su istog dana.

Reč je o 52-godišnjem biznismenu Igoru Kotelnikovu i 61-godišnjem načelniku Odeljenja za državni ispit Ministarstva odbrane, general-pukovniku Magomedu Handajevu.

Obojica su umrla 8. jula.

Handajev je bio direktno podređen Ivanovu i ispitan je u istrazi kao svedok u slučaju i nije bio u pritvoru. Uzrok njegove smrti nije naveden. Sahrana šefa Odeljenja državnih stručnjaka Ministarstva odbrane održana je u njegovom rodnom selu Genta u Šamilskom okrugu Dagestana. Prisutni su bili njegovi rođaci, prijatelji i kolege.

Preduzetnik Igor Kotelnikov, optužen za podmićivanje visokih zvaničnika Ministarstva odbrane, preminuo je u prestoničkom SIZO-4 "Medved" od srčanih problema. Prema rečima Eve Merkačeve, članice Saveta za ljudska prava (HRC), njegova smrt je bila povezana sa uslovima pritvora u kaznenoj ćeliji.

zatvor

Foto: Shutterstock

 

Precizira se da se hitan slučaj dogodio u kaznenoj ćeliji pete zgrade u ponedeljak, 8. jula, ali je informacija o incidentu stigla tek u petak, 12. jula. FSIN nije zvanično potvrdio šta se dogodilo. Trenutno se čekaju rezultati ispitivanja.

Zauzvrat, moskovska komesarka za ljudska prava Tatjana Potjajeva obećala je da će 15. jula obaviti sve upite i otići na sastanak sa upravom pritvorskog centra kako bi saznala kakva je situacija. Prema njenim rečima, od Kotelnikova nije dobila nikakve žalbe.

Eva Merkačeva, član Predsedničkog saveta za ljudska prava, je napomenula da je teško zamisliti biznismena kao pristalica kriminalne subkulture. „On je preduzetnik, nije imao krivičnog iskustva“, dodala je ona.

(Lenta.ru)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading