OTAC SLETEO U SMRT SA 150 METARA, SINA UDARIO GROM Nezapamćena tragedija: "Pomoć je stigla prekasno"
Foto: RINA

Naime, kako prenose tamošnji mediji, dvojica planinara su bila na odmoru u opštini Gozau, u austrijskim Alpima, kada su krenuli na turu planinarenja — koja se smatra izazovnom čak i za iskusne planinare.

- Planinari su bili svesni loših vremenskih uslova ali su, uprkos tome, rešili da krenu na put - saopštila je policija.

Tragedije pratile jedna drugu

Kako se dalje navodi, oko 13.30 časova se vreme pogoršalo, usled čega ih je zahvatila grmljavina.

U strahu od udara groma, otac je otkačio svoj set za penjanje, koji inače služi za pričvršćivanje za čeličnu sajlu, i nastavio dalje bez ikakve sigurnosne opreme. Njegov sin je bio samo nekoliko metara iza njega kada je otac iznenada izgubio oslonac, i pao sa visine od 150 metara.

Nesreća je bila fatalna, a njegov sin je bio svedok svega. Kako se dalje navodi, grom je udario u stazu za penjanje na kojoj su bili, što je i sin potvrdio.

- Sin je rekao da je osetio električni impuls, pre nego što mu je otac pao direktno ispred njega - objasnila je služba spasavanja.

Sin prebačen hitno u bolnicu

Sin je prebačen u bolnicu nakon udara groma, ali za njegovog oca nije bilo spasa. Devet gorskih spasilaca je uspelo da izbaci 25-godišnjaka helikopterom na dalje lečenje.

- Pomoć je ocu stigla prekasno - rekli su spasioci.

Kako je saopštila policija, ocu je ovo bio prvi pokušaj planinarenja na opasnom terenu, ali se navodi da je sin imao prethodno iskustvo.

(Bild/Blic)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading