tramp
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Agenti Tajne službe pomogli su Trampu da ustane i hitno ga izveli sa bine.

Nakon što je ustao, na Trampovom licu mogla se videti krv, prenosi CNN.

Blog uživo:

Pokušaj atentata na Trampa (FOTO/VIDEO)

Prema pisanju AP, on je sklonjen sa bine od strane agenata tajne službe.

Trampa su hitno sklonili sa bine dok krvari iz uva, piše Njujork tajms!

Agenti Tajne službe hitno su sklonili bivšeg predsednika Donalda Trampa sa bine nakon što su se odjeknuli glasni zvukovi na mitingu u Pensilvaniji.

- Na snimcima se vidi kako se Tramp sagnuo kada su odjeknuli oštri zvuci- očigledno pucnjevi. Ubrzo su ga preplavili agenti tajne službe i odjurio sa bine u vozilo koje ga je čekalo. Činilo se da je Tramp podigao pesnicu dok su ga odvodili sa bine. Naoružana policija je ubrzo izašla na podijum - piše BBC.

Prvo obraćanje Trampa nakon napada

Tramp je rekao da je "dobro" u izjavi nakon što je hitno sklonjen sa bine tokom mitinga, navode iz Trampov portparol.

- Tramp se zahvaljuje organima za sprovođenje zakona i onima koji su prvi odgovorili na njihovoj brzoj akciji tokom ovog gnusnog čina - rekao je portparol Stiven Čung u saopštenju.

 

Prvo obraćanje Bajdena nakon napada na Trampa

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je da nije dobio informaciju o navodnom napadu na njegovog prethodnika, republikanca Donalda Trampa, tokom govora pristalicama u Pensilvaniji.

Dvoje mrtvih

Okružni tužilac okruga Batler Ričard Goldinger rekao je da su dve osobe mrtve, uključujući osobu za koju se sumnja da je pokušala da izvši atentat na Trampa.

Odnose telo

Na društvenoj mreži Iks (nekada Tviter) osvavnuo je snimak na kojem odnose mrtvog čoveka sa skupa u Pensilvaniji.

Na snimku se vidi kako iznose krvavo telo, hvatajući za ruke i noge.

Obama: "Nema mesta političkom nasilju"

Demokratski prethodnik Donalda Trampa Barak Obama pridružio se onima koji su osudili političko nasilje nakon incidenta na Trampovom mitingu u Pensilvaniji u kojem su poginule dve osobe.

"U našoj demokratiji apsolutno nema mesta političkom nasilju. Iako još ne znamo tačno šta se dogodilo, svima nam treba laknulo što bivši predsednik Tramp nije ozbiljno povređen i iskoristimo ovaj trenutak da se ponovo posvetimo uljudnosti i poštovanju u našoj politici. Mišel i ja mu želimo brz oporavak", napisao je Obama.

 

Prvo oglašavanje Trampovog sina: "Moj otac neće prestati da se bori"

Donald Tramp mlađi otkrio je da je upravo razgovarao s ocem.

- Upravo sam razgovarao sa ocem telefonom i on je odličnog raspoloženja. On nikada neće prestati da se bori za spas Amerike, bez obzira na to šta mu radikalna levica baci - rekao je Donald Tramp Mlađi.

Kenedi Mlađi poziva Amerikance da se ujedine u molitvi za Trampa

Kandidat za predsednika SAD Robert Kenedi mlađi na društvenoj mreži Ks pozvao je Amerikance da se ujedine u molitvi za bivšeg američkog lidera Donalda Trampa.

„Sada je vreme da svaki Amerikanac koji voli našu zemlju odstupi od podela, odrekne se svakog nasilja i ujedini se u molitvi za predsednika Trampa i njegovu porodicu“, napisao je Kenedi Mlađi.

Olgasio se Ilon Mask

Američki milijarder Ilon Mask objavio je na društvenoj mreži Iks da u potpunosti podržava bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa i da se nada njegovom brzom oporavku.

- U potpunosti podržavam predsednika Trampa i nadam se njegovom brzom oporavku - napisao je Mask.

Netanjahu je šokiran

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je na društvenoj mreži Iks da je šokiran pucnjavom na mitingu bivšeg predsednika Donalda Trampa u Pensilvaniji i da se moli za njegovu bezbednost.

Bajden pauzirao kampanju

Asošiejted pres izveštava da kampanja Džoa Bajdena pauzira sa oglašavanjem nakon što su dve osobe ubijene u pucnjavi na mitingu Donalda Trampa u Pensilvaniji.

- Bajdenova kampanja pauzira svu odlaznu komunikaciju i radi na poništavanju naših televizijskih oglasa što je pre moguće - rekao je zvaničnik kampanje.

Bajden: Zahvalan sam što je Tramp bezbedno, molim se za njega

Predsednik Džo Bajden rekao je da je "zahvalan" što je Donald Tramp bezbedan nakon pucnjave na mitingu njegovog rivala u Pensilvaniji.

- Obavešten sam o pucnjavi na mitingu Donalda Trampa u Pensilvaniji“, navodi se u saopštenju predsednika.Zahvalan sam što čujem da je bezbedan i da je dobro.

- Molim se za njega i njegovu porodicu i za sve one koji su bili na mitingu, dok čekamo dalje informacije.

- Džil i ja smo zahvalni Tajnoj službi što ga je odvela na sigurno. U Americi nema mesta za ovu vrstu nasilja. Moramo se ujediniti kao jedan narod da to osudimo.

Buš: "Kukavički napad"

Bivši predsednik SAD Džordž V. Buš izjavio je da je "zahvalan" što je bivši predsednik Donald Tramp bezbedan.

"Lora i ja smo zahvalni što je predsednik Tramp bezbedan nakon kukavičkog napada na njegov život. I pohvaljujemo muškarce i žene iz Tajne službe za njihovu brzu reakciju," naveo je Buš u svojoj izjavi.

Atentatora je likvidirao tim snajperista iz Tajne službe

Atentatora na Trampa u incidentu u Pensilvaniji ubio je snajperski tim Tajne službe, kaže izvor za Foks njuz.

FBI je na mestu pucnjave u Pensilvaniji

FBI će „nastaviti da radi zajedno sa američkom tajnom službom dok istraga bude napredovala“, navodi agencija u saopštenju.

"METAK MI JE PROBIO UVO!" Tramp se oglasio: Bilo je mnogo krvi...

Kandidat na predstojećim izborima u Americi, Donald Tramp ranjen je u uho na današnjem mitingu u Pensilvaniju.

- Metak mi je probio gornji deo desnog uveta, bilo je mnogo krvi - izjavio je Donald Tramp.

Kako je dalje naveo, Donald Tramp se zahvalio tajnoj službi i celoj policiji za njihovu brzu reakciju na pucnjavu.

Pucnjava na predizbornom skupu istražuje se kao pokušaj ubistva Trampa

Pucnjava na bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa tokom predizbornog skupa u Pensilvaniji istražuje se kao pokušaj ubistva, kažu policijski zvaničnici.

Osoba za koju se sumnja da je pucala na republikanskog kandidata na predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa na mitingu u Pensilvaniji je ubijena, a u incidentu je poginula i jedna osoba iz publike, rekao je danas za AP okružni tužilac Okruga Batler.

Kako je naveo, osim dvoje smrtno stradalih, jedna osoba je u kritičnom stanju. Istovremeno, više izvora iz bezbednosnih službi reklo je za CNN da je osoba koja je pucala na mitingu "neutralisana".

Tajna služba otkrila jezive detalje napada na Trampa

Tajna služba SAD je  izdala saopštenje u kojem se navodi da je napadač ispalio više metaka ka bini „sa povišenog položaja van mesta mitinga“.

Kako se navodi su saopštenju, ubijena je jednu osoba u publici.

Dodaje se da su dve osobe teško povređene.

Agenti su ubili napadača na licu mesta.

Celo saopštenje možete pročitati OVDE.

Nema znakova stranog učešća

U ovom trenutku nema znakova da je pucnjava na Trampovom skupu imala bilo kakvu vezu sa stranim uticajem, rekao je američki zvaničnik kojeg citira En-bi-si njuz.

Britanski premijer: Zgrožen sam šokantnim scenama

Britanski premijer Kir Starmer objavio je na društvenoj mreži Iks da je šokiran incidentom pucnjave na mitingu bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa u Pensilvaniji.

- Zgrožen sam šokantnim scenama na mitingu predsednika Trampa i upućujemo najbolje želje njemu i njegovoj porodici. Političkom nasilju u bilo kom obliku nema mesta u našem društvu i moje misli su sa svim žrtvama ovog napada - napisao je Starmer.

Tramp je pušten iz bolnice

Bivši američki predsednik Donald Tramp napustio je bolnicu u koju je odveden nakon pucnjave na mitingu u Pensilvaniji, prenosi informativni portal BNO njuz.

TRAMPOVI PROTIVNCI IMA DA PRESVISNU OD MUKE Metak ga pogodio, on prkosno stegnuo pesnicu! Evo šta to znači

Bajden razgovarao sa Trampom

Predsednik SAD Džo Bajden razgovarao je sa Donaldom Trampom u subotu nakon pucnjave na skupu bivšeg predsednika, saopštila je Bela kuća.

Bajden je takođe razgovarao sa guvernerom Pensilvanije Džošom Šapirom i gradonačelnikom Batlera Bobom Dandojem.

"Večeras se predsednik vraća u Vašington DC. Sutra ujutro u Beloj kući dobiće ažuriranu informaciju od zvaničnika za nacionalnu bezbednost i pravosuđa", rekao je zvaničnik Bele kuće u saopštenju.

BONUS VIDEO

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading