Antifa
Foto: Printscreen/Printscreen/X/@utism_

Policijska uprava grada Batlera prethodno je izjavila da se veruje da je čovek koji je upucao Donalda Trampa poznati Antifa aktivista Mark Vajolet.

Naime, pre pokušaja samog atentata, on je na Jutjubu postavio video u kojem je izjavio da „pravda dolazi“.

 

 

Kako prenose američki mediji, napadača je likvidirala policija.

Vest o identitetu napadača širi se po desničarskim sajtovima koji optužuju Antifu, ali ga je policija ubrzo identifikovala. U pitanju je 20-godišnji Tomas Matju Kruks, rekli su izvori za The Post.

Mark Vajolets

Printscreen

 

Okružni tužilac: Napadač ubijen, poginula osoba iz publike, druga teže povređena

Donalda Trampa je pogodio metak dok je bio na bini na predizbornom mitingu, kaže reporter Vašington posta na mreži Iks pozivajući se na okružnog tužioca Batlera Ričarda Goldingera.

U izveštaju se navodi da je jedna osoba iz publike ubijena u pucnjavi, a druga teško povređena, dok je napadač takođe mrtav, prenosi 24sedam.rs.

Podsetimo, kandidat za predsednika SAD Donald Tramp je danas ranjen na skupu u Pensilvaniji.

 

 

Nakon što su se začuli pucnjevi, Tramp je pao na pod. Brzo ga je okružilo naoružano obezbeđenje, a Tamp je ostao na podu oko minut. U pozadini su se čuli vrisci okupljenih pristalica.

Tramp je zatim ustao i podigao pesnicu uvis pre nego što je ispraćen s pozornice u vozilo, a potom odvezen s mesta događaja.

Na uveličanoj fotografiji, nastaloj neposredno pre nego što je Donald Tramp evakuisan sa bine, vidi se kako mu uho krvari i dve ogrebotine na licu.

 

 

Predstavnici Trampove kampanje, bez objašnjavanja šta se dogodilo, zahvalili su se pripadnicima službi bezbednosti na brzoj reakciji.

- Predsednik Tramp zahvaljuje organima za sprovođenje zakona i onima koji su prvi odgovorili tokom ovog gnusnog čina - rekao je portparol štaba Stiven Čung.

Publika je klicala kad je Tramp podigao šaku. U prvoj izjavi nakon incidenta, Tramp je poručio da je "dobro" i da je trenutno na lekarskom pregledu.

Lider demokrata u Predstavničkom domu američkog Kongresa Hakim Džefris rekao je da se moli za  Trampa.

- Moje misli i molitve su sa bivšim predsednikom Trampom. Zahvalan sam na odlučnoj reakciji organa bezbednosti. Amerika je demokratija. Političko nasilje bilo koje vrste nikada nije prihvatljivo - napisao je Džefris na mreži Iks.

Nezavisni predsednički kandidat Robert F. Kenedi poziva na jedinstvo.

- Sada je vreme da svaki Amerikanac koji voli našu zemlju odstupi od podele, odrekne se svakog nasilja i ujedini se u molitvi za Trampa i njegovu porodicu - napisao je on u objavi na mreži Iks.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading