Donald Tramp
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Nedavni pokušaj atentata na američkog predsednika Donalda Trampa ponovo je usmerio pažnju javnosti na njegovu političku karijeru i stavove iz prošlosti.

Jedan od takvih trenutaka desio se u oktobru 1999. godine, kada je gostovao u emisiji Larija Kinga na CNN-u, samo nekoliko meseci nakon završetka NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije.

Tokom emisije, Tramp je izneo kritike na račun načina na koji je vođena intervencija na Kosovu, naglasivši da je bombardovanje donelo "rasulo, haos i teror".

Svoje mišljenje o efikasnosti operacije sažeo je rečima: "Ne znam da li oni to smatraju uspehom, jer ga ja ne smatram uspehom."

Na pitanje da li bi on preduzeo iste korake kao tadašnji predsednik Bil Klinton, Tramp je odgovorio da bi pristupio situaciji "malo drugačije".

"Pa, ja bih to uradio malo drugačije. I znam da bi to zvučalo užasno, ali pogledajte rasulo koje su izazvali na Кosovu. Mi možemo da kažemo da smo izgubili malo ljudi. Naravno kada smo imali avione koji sa oko 23 kilometra bacaju bombe. Ali pogledajte šta smo uradili na toj zemlji i tim ljudima i smrti koje su se desile zbog nas. Dakle, nije bilo gubitaka kod nas i saveznika, jer smo mi bili skroz tamo gore, u avionima", rekao je Tramp.

Tramp je tada istakao da iako su američke i savezničke snage imale minimalne gubitke zbog korišćenja aviona koji su bombardovali sa velike visine, posledice na lokalno stanovništvo i zemlju bile devastirajuće.

"Oni su žestoko izbombardovali zemlju i celu tu oblast, svi beže u svim mogućim pravcima i niko ne zna šta se dešava. A smrtnih slučajeva je na hiljade", rekao je tada Tramp.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading
Dragi

14.07.2024 15:08

Ništa nema da se doda dve je istinito pkatiće kad tad