Izraelska vojska
Foto: Alo/Shutterstock

Izraelske snage nastavljaju napade u Pojasu Gaze i na jugu Libana.

Vojno krilo palestinskog Islamskog džihada saopštilo je da nastavlja da napada izraelske trupe i tenkove u Rafi na jugu Pojasa Gaze.

Broj poginulih Palestinaca od početka rata premašio je 38.000, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Gaze.

BLOG UŽIVO

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Blinken: Broj civila u Gazi neprihvatljivo visok

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je dvojici visokih izraelskih zvaničnika da su broj civilnih žrtava u izraelskom bombardovanju Pojasa Gaze "neprihvatljivo visok", rekao je njegov portparol.

Blinken je primio dva uticajna izraelska zvaničnika – ministra za strateška pitanja i savetnika za nacionalnu bezbednost – "kako bi izrazili našu ozbiljnu zabrinutost zbog nedavnih civilnih žrtava u Gazi".

"Žrtve i dalje ostaju neprihvatljivo visoke. I dalje vidimo previše civila ubijenih u ovom sukobu“, rekao je portparol Stejt departmenta Metju Miler.

Huti ponovo gađali brodove u Crvenom moru

Jemenski pobunjenici Huti tvrde da su izvršili napade na tri broda, a da su jedan napad izvršili u saradnji sa borcima u Iraku.

 


 

 

Novi izraelski napad na jugu Libana, tri osobe poginule

Troje civila je poginulo, a troje ih je povređeno u izraelskom udaru na zgradu u gradu Bint Žbeil, javlja Rojters pozivajući se na bezbednosne izvore.

Izraelska vojska (IDF) saopštila je da su njeni borbeni avioni napali Hezbolahovo skladište oružja u oblasti tog grada, kao i vojnu infrastrukturu Hezbolaha u oblasti Kfarkela na jugu Libana.

Islamski džihad: Teške borbe u centru Rafe

Vojno krilo palestinskog Islamskog džihada saopštilo je da nastavlja da napada izraelske trupe i tenkove u južnom gradu Rafa.

"Naši mudžahedini su uključeni u žestoke sukobe sa mitraljeskim oružjem i protivtenkovskim projektilima sa neprijateljskim vojnicima i vozilima usred kampa Jabna u gradu Rafa“, saopštile su Brigade Al Kuds na Telegramu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading