Rusija
Foto: ATA IMAGES/Foto: Shutterstock

Rosfinmonitoring je federealna služba osnovana 2001. godine sa ciljem da prikuplja i analizira informacije o finansijskim transakcijama u cilju borbe protiv domaćeg i međunarodnog pranja novca, finansiranja terorizma i drugih finansijskih zločina. Ova služba pravi i spiskove ljudi osumnjičenih za terorističke i ekstremističke aktivnosti.

"Što se tiče 'Krokus sitija', ja za sada ne bih posebno govorio o tome, jer je u toku istraga", dodao je zatim, uz komentar da je ipak sigurno da se radi o međunarodnoj organizaciji. 

Moskva je prethodno saopštila da tragovi ukazuju na to da su kijevski obaveštajci umešani u teroristički napad.

Teroristička organizacija poznata kao Islamska država (ISIS) preuzela je odgovornost za napad. Međutim, Moskva je sugerisala da je Kijev koristio islamističku grupu kao svog "zastupnika". Ukrajina je negirala bilo kakvu umešanost, dok je Zapad insistirao da svi dokazi ukazuju na ISIS kao jedinog krivca.

Osumnjičeni počinioci - svi državljani Tadžikistana - privedeni su ubrzo nakon napada dok su pokušavali da pobegnu automobilom prema ukrajinskoj granici. Pronađeni su i njihovi pomoćnici.

Istraga je u toku.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading