milivoje katnić
Foto: Printscreen/YouTube/ Vijesti Online

Istom odlukom Veće Vrhovnog suda kojim je predsedavala Vesna Vučković produžilo je pritvor, osim Milivoju Katniću, i Zoranu Lazoviću.

“Veće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Vesne Vučković kao predsednice veća i sutkinja Marijane Pavićević i Ane Vuković kao članica veća produžilo je pritvor okrivljenom Z.L. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401 a stav 1 u vezi stava 6 Krivičnog zakonika Crne Gore, a M.K. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi st. 1 i 6 Krivičnog zakonika Crne Gore”, saopštio je Vrhovni sud 12. jula.

Specijalni tužilac Miloš Šoškić je u Predlogu za produženje pritvora, kao jedan od razloga, naveo i navodni uticaj Milivoja Katnića na novinare. Pri tom je, prenosi TV E, tužilac Šoškić targetirao pet novinarki i novinara, Draška Đuranovića, Tamaru Nikčević, Kaćušu Krsmanović, Darka Šukovića, Samira Rastodera, kao i nagrađivanog pisca i dobitnika Njegoševe nagrade Milorada Popovića da su ostvarivali komunikacije sa Katnićem.

Prema informacijama Televizije E, Milivoje Katnić, koji je lišen slobode 14. aprila, u Istražnom zatvoru u Spužu je smršao više od 30 kilograma i u lošem je zdravstvenom stanju.

Bionus video:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading