Donald Tramp
Foto: Printscreen/Printscreen


Na nedavnom mitingu u Pensilvaniji, pokušaj ubistva bivšeg predsednika Donalda Trampa izazvao je lavinu reakcija i spekulacija na društvenim mrežama. Jedan od glavnih fokusa interesovanja bio je snimak na kojem se vidi žena iza Trampa, koja je, umesto da se skloni ili reaguje na pucnjavu, mirno izvadila telefon i počela da snima ceo događaj.

 

 


Ovaj neobičan potez žene izazvao je različite teorije zavere i spekulacije na društvenim mrežama. Neki korisnici su čak izneli teoriju da je žena "klimnula" pre nego što je odjeknuo prvi pucanj, sugerirajući da je možda bila saučesnik u napadu. S druge strane, pojedini su tvrdili da je njeno mirno ponašanje posledica čestih pucnjava u Americi, što je izazvalo pometnju i zabrinutost među korisnicima društvenih medija.

 

 

 


Jedan korisnik društvenih medija je rekao: „Jesmo li ovoliko otupeli na nasilje u Americi? Gledajte ženu u belom sa crnim kačketom odmah iza Trampa. Umesto da se skloni ili – ne znam – zaštiti dete iza sebe – ona vadi telefon i počinje da snima.“

 

Nakon pucnjave, društveni mediji su postali dominantan izvor informacija, ali i dezinformacija, što je doprinelo nepoverenju i turbulencijama u američkoj politici. Pominjanja Trampa na društvenim mrežama bila su čak 17 puta veća od proseka u satima nakon pucnjave, pokazujući koliko su društveni mediji postali ključni u oblikovanju javnog mnjenja.

 

 


Reakcije na društvenim mrežama bile su raznovrsne, od izraza simpatija prema Trampu do neosnovanih, fantastičnih tvrdnji. Mnogi su brzo okrivili ili Trampa ili njegovog demokratskog protivnika, predsednika Džoa Bajdena, za napad, dok su pojedini tvrdili da je napadač imao pomoć. Ovakve reakcije jasno pokazuju polarizovanu političku klimu u Americi i njen odraz na društvenim mrežama.

 

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading