Donald Tramp
Foto: AP/Carolyn Kaster (STF)


Atentat na Donalda Trampa je "zauvek promenio" bivšeg predsednika SAD i republikanskog kandidata za predstojeće izbore, rekao je njegov sin Donald Tramp Mlađi.

Tramp je za dlaku izbegao smrt na predizbornom mitingu u Batleru u Pensilvaniji u subotu, kada mu je metak atentatora okrznuo uvo, promašivši metu za nekoliko centimetara.

Napadač je ubio jednog posetioca mitinga i ranio još dve osobe, pre nego što su ga snajperisti Tajne službe likvidirali.

Donald Tramp Mlađi je na marginama Republikanske nacionalne konvencije (RNC) u Viskonsinu za "Aksios" rekao da je bio na pecanju u trenutku atentata, a da ga je njegova verenica obavestila o događajima.

"Kim me je nazvala (i kazala): 'Tvoj otac je upucan'", rekao je se Tramp Mlađi, dodavši da je "prošlo 90 minuta pre nego što sam uopšte znao da je živ".
Tramp se podigao na noge skoro odmah nakon što je upucan, i sa podignutom pesnicom uskliknuo "borba!" pre nego što su ga odveli agenti Tajne službe.

Međutim, Trampov prkos je očigledno ustupio mesto pomirljivijem pristupu politici.

Govoreći za "Njujork post" u nedelju, republikanski predsednički kandidat je rekao da je napisao "izuzetno oštar govor... o korumpiranoj, užasnoj administraciji" za RNC, ali da ga je "odbacio" i počeo da radi na govoru o "ujedinjavanju naše zemlje" nakon atentata.

"Znate, mislim da će to trajati", rekao je Tramp Mlađi o očiglednoj promeni temperamenta svog oca, dodavši da "postoje događaji koji vas promene na nekoliko minuta, a postoje događaji koji vas trajno promene."
"Opet, u pitanju je Tramp tako da će (on) i dalje biti reakcionaran... On će uvek biti borac, to se nikada neće promeniti, ali mislim da će učiniti sve od sebe da to ublaži tamo gde treba", napomenuo je Tramp Mlađi.

Sin republikanskog kandidata tvrdi da će njegov otac "biti čvrst kad bude morao".

"Videli smo to, on se nikada neće promeniti. Ali mislim da će biti nečega. Mislim da su ovo važne prilike koje trajno menjaju ljude", dodao je.

Tramp Mlađi je rekao za "Aksios" da je pomagao svom ocu da napiše originalni govor, koji je opisao kao "vruć".

"I uzgred, mislim da je verovatno trebalo da bude takav u to vreme. Ali opet, mnogo toga se menja kada vas upucaju u lice", rekao je.

Tramp se prvi put pojavio u javnosti nakon pucnjave na RNC u ponedeljak, izgledajući vidno emotivno dok je dočekan uz gromoglasni aplauz.

On je u ponedeljak zvanično potvrđen kao republikanski kandidat na predsedničkim izborima u novembru, a trebalo bi da se obrati naciji u četvrtak.

(RT)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading