Džo Bajden
Foto: AP/Alo! Ilustracija/AP/Tanjug

Najava Šifa, koji se kandiduje za američki Senat u Kaliforniji, čini ga prvim demokratom koji je pozvao Bajdena da se povuče od neuspelog pokušaja ubistva bivšeg predsednika Donalda Trampa tokom vikenda.

Šifov poziv je takođe značajan jer on, za razliku od mnogih drugih demokrata koji su do sada javno pozivali da Bajden odustane, nije u "sving" distriktu i blizak je bivšoj predsednici Predstavničkog doma Nensi Pelosi.

„Iako je izbor da se povuče iz kampanje samo na predsedniku Bajdenu, verujem da je vreme da on preda baklju. I čineći to, obezbedi njegovo nasleđe liderstva tako što ćete nam dozvoliti da pobedimo Donalda Trampa na predstojećim izborima“, naveo je Šif u saopštenju.

Adam Šif

EPA-EFE/JIM LO SCALZO

 

Kalifornijski demokrata služio je kao menadžer za opoziv tokom jednog od Trampovih opoziva i bio je jedan od najoštrijih kritičara bivšeg predsednika.

U svojoj izjavi, Šif je pohvalio Bajdenovo nasleđe, ali je dodao da je „naša nacija na raskrsnici“.

„Drugo Trampovo predsedništvo će potkopati same temelje naše demokratije, a ja imam ozbiljnu zabrinutost da li predsednik može da pobedi Donalda Trampa u novembru“, nastavio je on.

Ranije, nakon Bajdenovog katastrofalnog učinka u debati CNN-a prošlog meseca, Šif je otišao samo toliko daleko da bi rekao da bi predsednik „trebao uzeti trenutak da donese najbolju informisanost“ o budućnosti svoje kampanje.

(CNN)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading