lara tramp
Foto: Printscreen/YouTube/ ABC News

"Noseći crnu haljinu i svetlucavi broš sa zastavom SAD-a, iskoristila je svetla reflektora kako bi glasačima prodala mekšu stranu svog svekra, fokusirajući se na njegovu ulogu dede za njeno dvoje male dece", piše BBC, prenosi Index.hr.

A sledbenici Republikanske stranke bučno su reagovali kad je podigla šaku i govorila o subotnjem atentatu, odražavajući Trampove geste na okupljanju u Butleru u saveznoj državi Pensilvaniji, nakon što mu je metak za dlaku promašio glavu.

"Možda ste u subotu mogli videti stranu Donalda Trampa za koju niste bili sigurni da postoji dok je niste videli vlastitim očima", rekla je okupljenima.

Tramp (41) koju je svekar odobrao da bude zamenik za vođenje Republikanske stranke dok se takmiči za još jedan mandat u Beloj kući i čvrsto drži uzde stranačkog aparata.

Lara Tramp, njen suprug Erik i njegov stariji brat Don Džunior nametnuli su se kao vodeći glasovi porodice u kampanji Donalda Trampa protiv američkog predsednika Džoa Bajdena. Oni su među najuticajnijim osobama u njegovoj političkoj orbiti.

Nasuprot tome, Trampova najstarija kćerka Ivanka Tramp i njezin suprug Džared Kušner - moćni par koji je uživao pozicije u Beloj kući nakon Trampove pobede 2016. - držali su se podalje od politike u poslednje četiri godine.

Ivanka Tramp

Foto: Profimedia

 

 

Lara je bila prvi član porodice koji je službeno govorio na ovoj konvenciji i njen je dolazak izazvao zanimanje ne samo za njenu ulogu u porodici već i za sve daljnje političke ambicije.

"Mislim da je fantastična", rekla je Alina Haba, Trampov pravni portparol, koja je postala poznata braneći ga u slučaju seksualnog napada u Nju Jorku.

"Mislim da je govorila iz srca. Govorila je o mamama. Govorila je o tome da je on deda - stvarima o kojima samo ona može govoriti."

Dugogodišnji promatrači očekuju da će ugled Lare Tramp u porodici samo rasti.

"Njen govor bio je njeno predstavljanje naciji u velikom smislu. Iako je i ranije imala uloge u kampanjama i bila delom Trampovog unutrašnjeg kruga i porodične orbite poslednjih osam godina, ovo je prvi put da je pozicionirana u ulogu koja ima stvarnu moć unutar Republikanske stranke", rekao je Erik Kortelesa, novinar koji je nedavno intervjuisao Laru Tramp za magazin Time.

"Ona želi dokazati da nije samo zamena za Trampa, već i politički faktor. I videćemo kako će se to odigrati u sledeća četiri meseca dok ona bude zamenik za vođenje Republikanske stranke dok se Tramp takmiči ", objasnio je novinar.

Mišel Merel, član republikanskog odbora za okrug Brovard na Floridi, rekla je da je imenovanje Lare Tramp izazvalo "mnoštvo promena":

"Prikupljanje sredstava ide vrtoglavo, ranije nam to nije išlo. Promena vodstva bila je glavna razlika. Sve se probudilo."

Neki vide paralele između uloge Lare i Erika Trampa u ovoj predsedničkoj kampanji te uloge Džareda i Ivanke 2016. Međutim, Erik ima istaknutu ulogu u Tramp Organizaciju i verojatno će biti njegov vođa u poslovnom carstvu ako Tramp ponovno osvoji Belu kuću.

"Lara je u poziciji da nastavi svoj uspon u Republikanskoj stranci, ali postoji još jedan Tramp koji bi takođe mogao imati aspiracije za izgradnju političke dinastije", smatra Kortelesa.

"Don Džunior kaže da ga politika ne zanima, ali svi ostali oko njega, uključujući njegovu snahu i brata, misle da ga jako privlači politika. U stvari, Lara Tramp mi je rekla u nedavnom intervjuu - 'ako postoji neki Tramp koji će se kandidirati za višu dužnost, onda će to biti Don Džunior'".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading