zmija
Foto: Printscreen/Foto: RINA / ilustracija

- Dok je šetala trotoarom odjednom je osetila ujed. Odmah su zvali Hitnu pomoć i žena je prebačana na Urgentno odeljenje. Jedva su je spasili, a i dalje je u bolnici. Molim nadležne da izdaju upozorenje građanima da i u gradu, u urbanom naselju i te kako mogu naći na zmije otrovnice, ali želim da apelujem i na sve građane da čuvaju sebe, decu i životinje, objavila je na društvenim mrežama prijateljica povređene žene.

Stanovnici ovog dela grada ističu da ih ova pojava nije iznenadila, imajući u vidu da dosta travnatoh površina u tom naselju nije pokošeno.

- Najezda je gmizavaca ove godine, ne znamo ni kome da se obratimo za pomoć. Nadamo se samo da će ona velika trava bar biti pokošena, pa bar da se malo smanji opasnot. Ove godine zmija ima bukvalno svuda. Nadamo se samo da nećemo biti takve loše sreće da ih lično vidimo, kažu za RINU stanovnici Bloka 6. 

Podaci govore da pojava zmija otrovnica u gradksom području, pa čak i u samom centru Podgorice nije neubičajena. Viđane su i prethodnih godina, ali se retko dešavalo da nekog ujedu.

Pre mesec dana opasan gmizavac uočen je i u centru Bijelog Polja.

(RINA)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading