nemiri u Lidsu
Foto: Printscreen/Foto: Printskrin

Snimci haosa pokazuju demonstrante kako prevrću i uništavaju policijski automobil, kasnije bacajući cigle na policijske službenike. Policija navodi da još uvek interveniše u "ozbiljnom incidentu nereda", potvrđujući da do ovog trenutka niko nije povređen.

Saopštenje Zapadnog Jorkširskog policijskog odseka glasi: "Želimo da naglasimo da će se puna snaga zakona primeniti protiv odgovornih. Stanovnici koji su možda došli da posmatraju događaje su zamoljeni da ostanu dalje od nereda dok policija upravlja situacijom."

Policija veruje da su događaji "inicirani od strane kriminalne manjine sa namerom da poremete zajedničke odnose", pozivajući ljude da izbegavaju spekulacije na društvenim medijima.

Tom Riordan, glavni izvršni direktor Gradskog veća Lidsa, rekao je za program BBC Radio 4 "Danas" u petak ujutro da je okidač bio "porodični incident".

Rekao je: "Ranije tog dana dogodio se porodični incident na koji su policija i naši službenici reagovali i koji je izazvao zabrinutost lokalne zajednice i koji se čini da je bio okidač za neke grupacije ljudi.

"Ne mogu ulaziti u detalje. Bio je to porodični incident... bio je incident koji je verovatno bio pogrešno tumačen, rekao bih."

Govoreći dok su se događaji odvijali, lokalni savetnik Mothin Ali se osvrnuo na uzrok nemira koje je nazvao "tragedijom".

"Preduzete su mere od strane socijalnih službi", rekao je. "Te mere su izazvale okupljanje ljudi." Dodao je da su se scene prvobitno držale pod kontrolom, ali da je nasilje postajalo sve dramatičnije tokom večeri.

Dodao je: "Ovakve stvari su samo tinjale ispod površine."

O čemu se zaista radi?

Ipak na društvenoj mreži X, možemo da vidimo i neku "drugu stranu" priče koje nema baš veze sa porodičnim nasiljem kako su to zvaničnici u Lidsu okarakterisali.

- Stotine muslimana izazvale su nemire u Harehilsu, Lids, razbijajući policijska vozila i napadajući službenike. U međuvremenu, ovo je novi izabrani lokalni savetnik u gradu. Da li je neko iznenađen?

 

 

Drugi su pisali da je upravo ovo upozorenje za ceo svet!

- Kada pustite mnoštvo Džihadista muslimana u zemlju, oni se ne pretvaraju u doktore, inžinjere i medicinske sestre, oni ostaju džihadisti i uništavaju vam zemlju! 

 

 


- Danas u Britaniji - Ubadanje nožem usred dana u Viganu, Uništeni autobusi i policijska vozila u Lidsu, Nemiri u Londonu! Ako mislite da je rasistički ukazati na zajednički faktor, onda  u ovom trenutku vama nema pomoći i deo ste problema. Stvari će se pogoršati. 

 

 

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading