DONETA REZOLUCIJA EVROPSKOG PARLAMENTA IZAZVAĆE ESKALACIJU SUKOBA? Zastrašujuće upozorenje stiže iz Nemačke!
Foto: EPA/EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Prva rezolucija novog Evropskog parlamenta, kojom se osuđuje poseta mađarskog premijera Viktora Orbana Moskvi i navodi da je njegova inicijativa za dijalog „očigledno kršenje ugovora i zajedničke spoljne politike EU“, dovešće do dalje eskalacije i produžavanje sukoba u Ukrajini, piše nemački medij, prenosi RIA.

- Rezolucija dokumentuje političke zablude o veličini, besnu frustraciju zbog nemoći i, posledično, povećanu volju za nasiljem - piše Junge Velt.

Napominje se da su za nacrt rezolucije glasali predstavnici mnogih partija koje sebe nazivaju „levim” ili čak antiimperijalističkim, dok su druge bile uzdržane.

- Autori rezolucije zahtevaju od EU da značajno poveća vojnu podršku, poveća kapacitet svoje vojne industrije i ukine ograničenja koja se odnose na upotrebu zapadnih sistema naoružanja koji su dostavljeni Ukrajini protiv vojnih ciljeva na teritoriji Rusije - ističe se u članku.


Podsetimo, Orban je sa delegacijom stigao u Moskvu 5. jula i održao sastanak sa ruskim predsednikom  Vladimirom Putinom . On je posetu Moskvi nazvao sledećom etapom mirovne misije, koja je počela putovanjem u Kijev 2. jula.

Mađarski premijer je rekao da uskoro namerava da održi nekoliko sličnih neočekivanih sastanaka. On je u ponedeljak posetio Peking, gde je rekao da je Mađarska protiv konfrontacije sa Kinom i za saradnju EU i Kine. Nakon Pekinga, mađarski premijer je otišao u Vašington na samit NATO- a. Zatim je razgovarao sa bivšim predsednikom SAD Donaldom Trampom u njegovoj rezidenciji na Floridi .

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading