Vladimir Putin u Severnoj Koreji
Foto: AP/Foto:AP

"Poštovani Aleksandre Grigorijeviču, primite moje najsrdačnije čestitke povodom vaše 30. godišnjice na mestu predsednika. Čitava moderna istorija Belorusije, obeležena izgradnjom savremenih državnih institucija i značajnim uspesima u društvenoj i ekonomskoj sferi, neraskidivo je povezana sa vašim imenom", naveo je Putin u čestitki objavljenoj na sajtu Kremlja.

Predsednik RF je ukazao da su beloruski birači Lukašenku već šest puta zaredom poverili najviši državni položaj, što nesumnjivo svedoči o njegovom ogromnom autoritetu među svojim sunarodnicima.

Putin je ukazao i na Lukašenkov lični doprinos razvoju prijateljskih odnosa i saradnje između Rusije i Belorusije, formiranju i jačanju Unije, kao i unapređenju obostrano korisnih integracionih procesa na evroazijskom prostoru.

"Biće mi drago da nastavimo naš konstruktivan, drugarski dijalog i bliski zajednički rad u korist bratskih naroda Rusije i Belorusije. Od srca vam želim dobro zdravlje, prosperitet i uspeh u vladinim aktivnostima", zaključio je ruski lider.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading