Huti
Foto: AP/Foto:AP

Izraelska vojska (IDF) nastavlja operacije širom Pojasa Gaze, a najintezivnije borbe tokom prethodnog dana vođene su u području Rafe, Nuseirata i grada Gaze, gde je poginulo najmanje 30 Palestinaca.

BLOG UŽIVO: 

Kubanski ministar spoljnih poslova pozvao na obustavu napada na Palestince

Ministar spoljnih poslova Kube Bruno Rodrigez Parilja pozvao je na "okončanje genocida" nad narodom Palestine, kao i na uspostavljanje palestinske države.

"Sa zabrinutošću posmatramo novu eskalaciju sukoba na Bliskom istoku, nakon izraelskog bombardovanja jemenske luke Hodejda. Pozivamo na okončanje genocida nad palestinskim narodom i pravedno, sveobuhvatno i trajno rešenje sukoba koje uključuje stvaranje države Palestine", napisao je on na svom nalogu na platformi Iks.

Saudijska Arabija poziva na "maksimalnu uzdržanost"

Nakon što je Izrael napao  lučki jemenski grad Hodejda u Jemenu Ministarstvo spoljnih poslova Saudijske Arabije pozvalo je sve strane na "maksimalnu uzdržanost" u regionu.

Rojters: Šestoro poginulih u izraelskim napadima na Jemen

Šest ljudi je poginulo, a 80 povređeno u izraelskim napadima na jemensku Hodejdu u subotu, rekli su Rojtersu medicinski izvori u Jemenu.

 

Vojska Izraela: U Rafi uništeni minobacači spremni za dejstvo

Izraelske odbrambene snage kažu da su trupe koje su deluju u Rafi na jugu Gaze pronašle i uništile minobacače koji su bili pripremljeni za ispaljivanje.

Pored toga, vojska kaže da su vojnici “eliminisali“ oružanu ćeliju koja se kretala prema njima.

 

Susret Netanjahua i Bajdena u utorak

Benjamin Netanjahu sastaće se u utorak sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom, navodi se u saopštenju kancelarije izraelskog premijera u nedelju.

 

Huti: Gađali smo Eilat sa više balističkih raketa

Jemenski pobunjenici Huti saopštili su da su da su sa više balističkih projektila gađali izraelsko letovalište Eilat.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading