Ukrajina
Foto: Alo/Printscreen

"Tokom 24 časa sistemi PVO oborili su helikopter Mi-8 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, dve vođene bombe Hamer francuske proizvodnje, dva višecevna raketna sistema HIMARS proizvedena u SAD i 40 bespilotnih letelica", navodi se u saopštenju Ministarstva, preneo je list Izvestija. Uništeni su i lanser HIMARS i skladište sa 400 tona municije Oružanih snaga Ukrajine. Rusko ministarstvo odbrane je saopštilo da su posade Iskander-M udarile na dva ešalona sa ljudstvom i opremom mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u samoproglašnoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR).

Kao rezultat toga, ukrajinska vojska je izgubila do 240 vojnika i 60 jedinica različite vojne opreme, uključujući i onu stranog porekla. Istovremeno, Ministarstvo odbrane saopštilo je da su vojnici 5. odvojene motorizovane brigade Južne grupe snaga zarobili grupu ukrajinskih militanata tokom napada na Krasnohorivku u DNR.

BONUS VIDEO

@alo_portal Timski rad na putu između Ivanjice i Arilja. Put je ponovo prohodan, posle 45 minuta 🎥|ig:192_rs #alo #alodnevnenovine #nevreme #srbija #putevi #fypシ゚viral #fypシ゚ #fyp #viralvideo #viral #foryou ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading